Fortis Bank

Fortis Bank benoemt Paul Peeters tot Country Manager Spanje

Paul Peeters (53) studeerde toegepaste economie aan de Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius in Antwerpen, behaalde een Certificaat Boekhouding en Belastingrecht aan de Universiteit van Gent en rondde tevens de cursus General Management (CEDEP Fontainebleau) af.

Na acht jaar bij adviesbureau Arthur Andersen & Co is Paul Peeters in 1983 bij Generale Bank (het huidige Fortis Bank) in dienst getreden. Sindsdien is hij vooral in de regio Antwerpen actief geweest, achtereenvolgens als Group Manager - Stad Antwerpen, als Manager Amro-Bank België, waarbij hij verantwoordelijk was voor de integratie van Amro Bank in Generale Bank, en als Retail Manager in diverse deelregio's van Antwerpen. In zijn huidige functie geeft hij als Area Manager Regio Antwerpen leiding aan vier Business Centres.

Per 1 april a.s. is Paul Peeters verantwoordelijk voor de coördinatie en ontwikkeling van alle bankactiviteiten van Fortis Bank in Spanje: Commercial Banking, met vijf Business Centres, Private Banking via Beta Capital MeesPierson, en Merchant Banking, via onder andere Global Markets, Investment Banking, Corporate Banking, Private Equity, Global Export & Project Finance. Bij Fortis Bank Spanje zijn 300 medewerkers werkzaam.

Fortis in Spanje
In Spanje ontplooit Fortis Bank activiteiten op het gebied van Private Banking, Commercial Banking en Merchant Banking. Private Banking wordt daarbij vertegenwoordigd door Beta Capital MeesPierson (BCMP). BCMP heeft kantoren in negen Spaanse steden en beheert een vermogen van in het totaal EUR 2,8 miljard. In 2004 is BCMP uitgeroepen tot één van de tien beste private bankers op de Spaanse markt wat betreft portefeuille- en fondsrendementen. Commercial Banking is actief via vijf Business Centres gericht op middelgrote ondernemingen. De totale omvang van de activa bedraagt op dit moment EUR 1,5 miljard. Merchant Banking is vertegenwoordigd via Global Markets, Investment Banking, Corporate Banking en Private Equity. In de Spaanse verzekeringssector is Fortis marktleider op het gebied van levens- en ziektekostenverzekeringen via de joint-venture met La Caixa, CAIFOR. Deze positie is in 2003 versterkt met de verwerving van de portefeuilles van Swiss Life en SCH Pensiones.

Fortis
Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 27,7 miljard (28/2/2005) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20