FNV

Afspraak over aanvulling in tweede ziektewetjaar bij Delta Lloyd

Werknemers van Delta Lloyd die in hun tweede ziektejaar zitten, behouden een volledig salaris als zij meewerken aan reïntegratie. Die afspraak heeft FNV Bondgenoten in een regulier overleg met de verzekeraar gemaakt.
In het centraal akkoord van november is afgesproken dat werknemers in het eerste en tweede ziektejaar samen minimaal 170 procent loon ontvangen. Afspraken over aanvulling zijn mogelijk op het moment dat de werknemer meewerkt aan reïntegratie.

Bij Delta Lloyd is nu zo'n afspraak gemaakt. De eerste zes maanden ontvangen zieke medewerkers 100 procent, tussen zes en twaalf maanden 90 procent plus een aanvulling van 10 procent. In het tweede ziektejaar gaat het om een uitkering van 75 procent en een aanvulling van 25 procent. Alleen mensen die weigeren mee te werken of onvoldoende meewerken aan reïntegratie ontvangen de aanvulling niet.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 5500 werknemers van Delta Lloyd beginnen pas later dit jaar, omdat het huidige contract nog tot 1 juli loopt.