PERSBERICHT - 2005-03-22

Grote prijsvoordelen op de drukste vliegroutes van Europa

Goedkoop Londen boeken via nieuwe website

Aan het online boeken van een retourvlucht Londen kan een lange zoektocht voorafgaan op zoek naar de laagste prijs in combinatie met het meest geschikte reisschema. De website www.2london2.com maakt hier een einde aan.

Deze overzichtelijke Engelstalige website zoekt in een mum van tijd de goedkoopste beschikbare tarieven en vluchtmogelijkheden van de zogenaamde low cost maatschappijen, 55 in totaal, tussen meer dan 150 bestemmingen in Europa en de 6 luchthavens in de London greater area

Geen misleidende kale vanafprijzen meer, maar meteen de daadwerkelijke all-in prijzen tot en met de creditcardtoeslagen aan toe, zodat een 100% neutraal vergelijk mogelijk is. Op de eerste pagina van deze snelle zoek- en boekmachine geeft de reiziger aan of hij naar of vanuit Londen wil vliegen. Hij vult dan respectievelijk vertrekplaats of bestemming in, de héén- en terugreisdata en het aantal gewenste plaatsen. www.2london2.com doet de rest en na slechts enkele seconden tot maximaal 1 minuut rangschikt de site alle beschikbare routes, heen zowel als terug, overzichtelijk op een rijtje en biedt bovendien de unieke mogelijkheid de heen en terugreis met twee verschillende maatschappijen te combineren, zodat een ideale prijscombinatie en/of vluchtschema ontstaat op basis van de persoonlijke keuze.

De tot honderden euros prijsvoordeel die deze machine de reiziger kan leveren, weegt niet op tegen de 3 pond handling fee, die wordt gerekend. Bij boeking dient men ook slechts via één bestelformulier af te rekenen, en dit via een beveiligde omgeving, waarna de e-tickets meteen toegestuurd worden.

Self Service Concept
Dit online concept www.2london2.com is ontworpen door de Belgische initiatiefnemer Walter Goffin van Goffin Reisarchitecten Bureau in samenwerking met PR Aviation bv. PR Aviation bv en Walter Goffin creëerden reeds vergelijkbare initiatieven waaronder de wegolo-websites (www.wegolo.com)

Walter Goffin: Ik wilde al een tijdje dit Londen-project realiseren, omdat deze specifieke markt nooit de aandacht kreeg die het verdiende, terwijl het de drukste vliegroutes zijn die we kennen in Europa en de zoektocht naar het beste tarief daar het grootst is. Met name voor de zakelijke markt, maar ook voor Citytrips en frequent travellers biedt deze self-service-tool een uitkomst en garandeert absolute duidelijkheid in de wirwar van alle vluchten, routes en tarieven, die al die individuele low cost maatschappijen bieden.