Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg gaat kades opruimen

Het Oostelijk Havengebied is een dichtbevolkt woon- en werkgebied dat zich kenmerkt door veel open water en relatief weinig openbare ruimte. Om iedereen volop van de karakteristieke omgeving te laten genieten is het van belang dat het water en de woonschepen niet worden afgeschermd en dat de schaarse openbare ruimte niet wordt dichtgebouwd.

Schoon en opgeruimd
Op dit moment worden steigers en kademuren nog te vaak als opslagplaats gebruikt. Het stadsdeel heeft besloten de kades en steigers in het stadsdeel op te ruimen om beheer- en onderhoudswerkzaamheden te verrichten, om verontreiniging van het oppervlaktewater tegen te gaan en de kades toegankelijk te houden voor publiek, nood- en hulpdiensten.

Bloemen en planten mogen
Het blijft in beperkte mate toegestaan om bloemen op de steiger en op de kade te hebben staan. Echter de steigers moeten voorzien blijven van minimaal één meter vrije doorgang.

Handhaven
Het stadsdeel gaat strenger toezien op de geldende regels omdat er gestaag meer spullen op de kadebalken verschijnen. Materialen in de openbare ruimte opslaan is illegaal. Vanaf nu zal er door de milieupolitie strikt op worden toegezien dat de kades schoon en opgeruimd blijven. Meer informatie hierover staat in de brochure Kades schoon. Deze brochure is ook te verkrijgen op het stadsdeelkantoor. Voor meer informatie of aanmerkingen is het stadsdeel telefonisch te bereiken op (020) 608 07 75.