Politie Zeeland


---

W-1547-2005 Rijden met ontzegging
Een 28-jarige man uit Middelburg is vannacht rond 00.12 uur betrapt door de politie terwijl hij in zijn auto reed.
Op zich zou dit natuurlijk niet zo'n probleem zijn, ware het niet dat het rijbewijs van de man geschorst is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De man verklaarde er niet aan te hebben gedacht dat hij niet mocht rijden.

W-1548-2005 Onder invloed
Een 36-jarige man uit de gemeente Veere is vannacht rond 01.48 uur betrapt toen hij, onder invloed van alcohol, op zijn brommer reed.
De man moest op de Noordweg in Middelburg een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

Z-1549-2005 Diefstal uit winkel Sluis
Gistermiddag rond 13.30 uur is een winkeldiefstal van een tiental t-shirts ontdekt.
De diefstal heeft plaatsgevonden in een winkel aan de Kaai in Sluis. De t-shirts hebben een gezamenlijke waarde van enkele honderden euro's. Hoe de diefstal heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

O-1550-2005 Diefstal vrachtauto
Tussen gistermiddag 17.45 uur en vanmorgen 07.00 uur is vanaf de Albert Joachimikade in Goes een vrachtwagen weggenomen.
Het betreft een auto van het merk DAF. Hij is voorzien van het kenteken BH-JN-73. Op de witte vrachtwagen staat een rode balk. De aanhanger, die eraan vast gekoppeld was, is na de diefstal blijven staan.

W-1551-2005 Vernieling auto, Middelburg
Een geparkeerde auto is gistermiddag tussen 15.45 en 16.45 uur vernield in de Trompstraat in Middelburg.
Met een scherp voorwerp is een van de ruiten van de auto bewerkt, hierdoor zit er een scheur in de ruit van de auto. Een schadebedrag is niet bekend.

W-1552-2005 Zakkenroller actief
In Vlissingen, in een winkel aan de Gildeweg, is gisteravond rond 18.15 uur een vrouw van haar portemonnee bestolen.
De vrouw werd tot twee keer toe aangestoten door een voor haar onbekende persoon. De portemonnee zat in haar schoudertas. In de portemonnee zat o.a. een geldbedrag van enkele honderden euro's.

O-1553-2005 Bekraste auto, Kloetinge
Op de Oostmolenweg in Kloetinge is een auto bekrast. Een schadebedrag is nog niet bekend.

W-1554-2005 Dievegges aangehouden
In Middelburg zijn vanmiddag rond 11.55 uur twee meisjes aangehouden, afkomstig uit Middelburg en Vlissingen en 18 en 19 jaar oud, vanwege winkeldiefstal.
De dames werden al enige tijd achtervolgd door een agent in burger die vond dat zij verdacht gedrag vertoonden. Bij een winkel in de Lange Delft namen zij ieder een tas weg. Ook kwam er nog een gestolen setje lepels tevoorschijn bij de fouillering van een van de dames. Beiden worden nog verhoord.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.