Gemeente De Ronde Venen


Bestemmingsplan Buitengebied De Ronde Venen aangeboden aan commissie RO

Het bestemmingsplan Buitengebied De Ronde Venen is gereed om ter behandeling aan te bieden aan de raadscommissie Ruimtelijke Ordening.

Het bestemmingsplan Buitengebied De Ronde Venen beslaat het volledige grondgebied van De Ronde Venen, met uitzondering van de gebieden binnen de bebouwingscontour', zoals de woonkernen in de gemeente.

Het is een conserverend plan, waarin alle bestaande bebouwing en functies zijn vastgelegd. Verder maakt het plan door middel van vrijstellings- en wijzigingsbevoegdheden ook diverse ontwikkelingen mogelijk, zoals natuurontwikkeling en aanpassing van bouwvlakken ten behoeve van agrarische bedrijven.

Bij de totstandkoming van het plan is rekening gehouden met de adviezen van de Provinciale Planologische Commissie.

Wanneer de raadscommissie RO op 12 april instemt met het Bestemmingsplan, dan kan dat plan vanaf 21 april 2005 voor een periode van vier weken ter inzage gelegd worden. Dit wordt aangekondigd in De Ronde Vener en degenen die in een eerdere fase inspraakreacties hebben ingediend, krijgen schriftelijk bericht. Gedurende de terinzagelegging mag een ieder zijn zienswijze schriftelijk bekend maken.