Gemeente Goes

Voorbereidingskrediet parkeergarage Bleekveld/Kolveniershof

De gemeenteraad stelde donderdagavond 500.000,00 beschikbaar als voorbereidingskrediet voor de planuitwerking van de parkeergarage bij het Bleekveld/Kolveniershof. Wethouder Linssen deed tijdens de discussie de toezegging aan de raad dat alle mogelijkheden voor het realiseren van alternatieve parkeergelegenheid tijdens de bouw van de parkeergarage worden bekeken en dat binnen een tot twee maanden een nieuw voorstel aan de raad wordt voorgelegd. Eerder had een meerderheid van het college besloten om tijdelijk de Westvest te dempen en te gebruiken als alternatieve parkeerplaats. Een groot deel van de gemeenteraad had daartegen bedenkingen.

Verbindingsweg Mannee

Het college heeft naar aanleiding van een motie van de raad over de verbindingsweg Mannee een voorstel uitgewerkt in de "Notitie verbindingsweg Mannee". In deze notitie worden verschillende mogelijkheden in beeld gebracht. Het voorstel van het college is ten zuiden van de nieuwe woonwijk Mannee een weg te realiseren die begint bij de aansluiting Ringbaan Oost - Oranjeweg en eindigt bij de aansluiting Bredeweg - Manneeweg. Halverwege deze weg is een ontsluiting van Mannee voorzien. De fracties van de PvdA, GroenLinks en D66 schaarden zich achter het collegevoorstel. De fracties van het CDA, de SGP/ChristenUnie en de VVD waren van mening dat het voorstel niet voldeed aan de motie die door de raad was aangenomen. Na uitvoerige discussie is besloten dat de verbindingsweg ten zuiden van Mannee ongefaseerd aangelegd wordt.

Overige besluiten

Verder heeft de raad de woningbouwplanning 2005 - 2015, de Discussienota bestemmingsplan bebouwde kom Kattendijke en een voorbereidingsbesluit voor het Havengebied Goes vastgesteld. Ook werd er geld beschikbaar gesteld voor de rotonde Nansenplein en voor de vervolguitwerking van de plannen voor de Zeelandhallen. Tenslotte ging de raad akkoord met de exploitatieberekeningen voor het Bleekplein en de uitbreiding van het Stationspark.