Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

leren na 2006

Donja Lansink is Cursist van het Jaar 2005

Op 21 maart jongstleden won Donja Lansink uit Vasse de Blue Diamond Award en werd daarmee âCursist van het Jaar 2005â. Zij leverde hiermee een prestatie van formaat! Ze ontving de Blue Diamond Award-wisseltrofee, een waardecheque van ⬠350,- én een dagje beautyfarm. Donja Lansink volgt haar opleiding bij IMKO Hengelo Opleidingen. Op de tweede en derde plaats eindigden Sharon Reuvers uit Glanerbrug en Sandra Faessen uit Maassluis.

Een recordaantal aankomende schoonheidsspecialisten streed in de Jaarbeurs Utrecht om de titel âCursist van het Jaarâ. De jury, bestaande van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het scholenveld, had een zware taak. Het niveau van de deelnemers van de diverse scholen lag zeer hoog. Uiteindelijk won Donja Lansink de felbegeerde titel. Een prestatie waar IMKO Opleidingen Hengelo zeer trots op is.

KOC organiseerde voor de derde keer deze wedstrijd voor eindexamenkandidaten van de opleiding Schoonheidsspecialist. Voorheen werd de wedstrijd in het najaar georganiseerd, maar deze was nu voor het eerst naar het voorjaar verplaatst. Geen slechte keuze, want er zijn nog nooit zoveel aanmeldingen geweest.

âs Ochtends startten 62 kandidaten met een theorietoets. Daarna volgde de praktijkrondes op het wedstrijdpodium in hal 7 van de Jaarbeurs Utrecht. De kandidaten voerden hier een massage van gelaat, hals en decolleté uit. De 12 kandidaten met het hoogste aantal punten voor theorie én praktijk streden in de finale om de eerste plaats door het uitvoeren van een cosmetische handverzorging. De Blue Diamond Award werd gepresenteerd door Mariëlle Bastiaansen, bekend van het tv-programma âLooking Goodâ.