Ingezonden persbericht


Terberg Leasing lanceert milieubewust autogebruik met Greenlease

Utrecht 22 maart 2005 - Terberg Leasing lanceert Greenlease, een CO2- en milieubewuste manier van zakelijk autoleasen. Greenlease brengt de CO2 uitstoot terug door milieuzuinige auto s en een training in Het Nieuwe Rijden . De resterende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door bomen aan te planten op basis van het brandstofgebruik.

Greenlease werkt hiervoor samen met het bewustwordingsprogramma Het Nieuwe Rijden dat als doel heeft brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Met de training van Het Nieuwe Rijden wordt getracht de CO2-uitstoot van leaserijders terug te dringen door middel van een energiezuinige en bewustere rijstijl. De training is een initiatief van SenterNovem een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken dat kennis bundelt van innovatie, energie, klimaat, milieu en leefomgeving.

Door boomaanplant in Nederland, Centraal Europa en rond de evenaar wordt de kooldioxide van Greenlease-rijders gecompenseerd. De aanplant wordt verzorgd via COOL Driving, een initiatief van Business for Climate.

"Met Greenlease kan iedere organisatie bijdragen aan het tegengaan van het klimaatprobleem. Het biedt organisaties die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel hebben de kans op een milieubewust wagenpark, zonder daarvoor meer te betalen", aldus Jan van Delft, directeur van Greenlease.

Leaserijders kunnen kiezen uit zuinigere auto s met een A, B, of C energielabel. Deze auto s zijn tot meer dan 20 procent zuiniger dan gemiddeld. Via hun Greenlease tankpas zien rijders hoeveel bomen er al zijn aangeplant en hoeveel er bespaard is op de brandstofkosten.

Rekenvoorbeelden van Greenlease zijn te vinden via http://www.greenlease.nl/calculatie.htm

Over Greenlease
Greenlease is een geregistreerd merk van Terberg Leasing. Terberg Leasing is onderdeel van de Terberg Groep die haar oorsprong vindt in 1869 en al bijna 140 jaar het karakter van familiebedrijf heeft weten te behouden. Terberg Leasing is met 20.000 auto s en ca. 145 medewerkers één van de top tien spelers in de leasebranche.http://www.greenlease.nl

Voor meer informatie

Maurits Blok
Pleon bv
020 - 487 4000
maurits.blok@pleon.com