Gemeente Appingedam

22-3-2005 Persleiding; onafhankelijk onderzoek

Onafhankelijk onderzoek persleiding
De publiciteit over de rioolwaterpersleiding van Groningen naar Delfzijl heeft veel ongerustheid veroorzaakt. De provincie Groningen heeft in samenwerking met het waterschap Noorderzijlvest en de gemeente Groningen besloten snel onafhankelijk onderzoek te doen. Het onderzoek richt zich op de vraag of het vanaf 1990 uitgevoerde onderzoek naar de staat van de persleiding goed is uitgevoerd en of klachten van burgers in verband kunnen worden gebracht met de persleiding. Daarnaast wordt onderzocht of, en zo ja, welke maatregelen moeten worden genomen en op welke termijn dat zou moeten. Het onderzoek moet uiterlijk 1 juli zijn afgerond. De gemeente Appingedam is gedurende het onderzoek vertegenwoordigd in een klankbordgroep die nauw betrokken wordt bij de uitvoering van het onderzoek.
Informatiebijeenkomsten
Om u op de hoogte te houden wordt binnenkort gestart met informatiebijeenkomsten voor bewoners die in de buurt van de leiding wonen. Meer informatie over deze bijeenkomsten wordt binnenkort bekendgemaakt via onder andere deze informatiepagina en de websites van de Provincie Groningen en het Waterschap Noorderzijlvest. Vragen en klachten
Bel met de Provincie: 050- 316 4160 of kijk op: www.provinciegroningen.nl en www.noorderzijlvest.nl

Over het onderzoek naar de persleiding is een Plan van Aanpak gemaakt dat u op de websites kunt downloaden. Daarnaast kunt u het plan van aanpak inzien op het gemeentehuis.

Voor vragen over uw gezondheid kunt u contact opnemen met het Informatie Centrum Gezondheid (ICG) van GGD Groningen. Het ICG is op werkdagen tussen 10.00 en 16.30 uur telefonisch bereikbaar via 050-367 4177.
Het e-mailadres is: icg@hvd.groningen.nl