Politie Zeeland


---


W-1555-2005 Groot aantal zaken van vernieling rondom Dishoek opgelost

Met de aanhouding van een drietal verdachten in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart in Dishoek zijn een groot aantal vernielingen opgelost.
De drie; t.w. twee 17-jarige inwoners uit de gemeente Veere en een 16-jarige inwoner uit Breda, bekenden tussen juni 2004 en heden een 20-tal incidenten waarbij vernielingen werden aangericht.
Deze vernielingen, die in de nachtelijke uren plaatsvonden, bestonden o.a. uit vernielingen aan machines tijdens de aanleg van de nieuwe rondweg te Koudekerke.
Tot tweemaal toe werden bij een bedrijf vernielingen aan landbouwvoertuigen en machines aangericht. In Dishoek moesten tuinhekken en brievenbussen het ontgelden en werden er diverse keren vernielingen gepleegd aan een in aanbouwzijnde woning, een aantal zomerwoningen in de winterstalling werden vernield en er werd in gebroken in een strandtent.
Ook werden er beledigende leuzen geverfd op een rijwielpad in Dishoek.

De aanhouding van de verdachten kwam tot stand door goed oplettende burgers die de politie alarmeerden toen ze lawaai hoorden. De drie verdachten zijn maandag in overleg met de officier van justitie in Middelburg in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.
De schatting van de schade van de vernielingen is tussen de 30.000 en 50.000 euro.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland