Ingezonden persbericht


Imation's USB Flash Drive combineert diskette en CD

Imation's opslagstaafje gelauwerd om handig zwenkkapje tijdens uitreiking DigitalFocus Awards 2005

Schiphol-Rijk (Nederland), 22 maart 2005 ­ De omvang van digitale bestanden groeit snel. De opslagcapaciteit van een diskette (1,44 megabyte) is vaak niet toereikend om een minuut video (10 megabyte) of een hoogresolute foto (2 megabyte) op te slaan. Het gebruiksgemak van een diskette wordt echter wel gewaardeerd. Met de komst van USB Flash Drives is er een oplossing die het gebruiksgemak van een diskette en de capaciteit van een CD (700 megabyte) - of zelfs de helft van de capaciteit van een DVD (4,7 gigabyte) - biedt.

In haar reeks verwisselbare opslagproducten biedt Imation hiertoe haar USB 2.0 FlashDrive. Het opslagstaafje weegt vijftien gram, heeft een capaciteit variërend van 128 megabyte tot 2 gigabyte en is tijdens de DigitalFocus Awards* in de categorie `opslagoplossingen' gelauwerd om met name het handige zwenkkapje. Dit zwenkkapje valt om de kwetsbare onderdelen heen en zo wordt de drive met de daarop opgeslagen gegevens tijdens transport beschermd.

De Imation USB 2.0 Flash Drive is in gebruik net zo eenvoudig als een diskette. De Imation Flash Drive leest snel, met een snelheid van 8 megabyte per seconde, en schrijft gegevens weg met een snelheid van 7 megabyte per seconde. Gegevens worden versleuteld opgeslagen en zijn te voorzien van wachtwoordbeveiliging, wat ze beschermt tegen ongeoorloofd gebruik bij verlies. Middels het koordje kan de Flash Drive eenvoudig worden meegedragen.

Imation, Trek en Flash Drive
Onlangs heeft Imation een overeenkomst gesloten met Trek 2000. Imation gaat de wereldwijde distributie verzorgen van Trek's ThumbDrive en overige USB-opslagproducten. De overeenkomst met Trek biedt Imation de mogelijkheid om haar USB 2.0 Flash Drive-productreeks uit te breiden.


* De DigitalFocus Awards worden in Orlando (Florida, Verenigde Staten) uitgereikt. Producten die worden geëvalueerd zijn onder andere digitale camera's, kleurenprinters, scanners en opslagoplossingen. Meer informatie is te vinden op: http://www.beststuff.com/article.php3?story_id=7802&section=Photography.

PublieksWerk / Imation 1/2

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische- en optische- verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Met meer dan driehonderd patenten en dankzij meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In december 2004 had Imation wereldwijd 2550 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op pressroom.imation.com

PublieksWerk B.V. Imation International B.V. Marije Verdouw Mady Wiessenberg 00 31 (20) 486 21 39 00 31 (20) 654 21 54

marije@publiekswerk.nl mdwiessenberg@imation.co

PublieksWerk / Imation 2/2

---- --