Persberichten 22 maart 2005

's-Hertogenbosch 22-03-2005

AANHOUDINGEN OP HET DAK

Cuijk- Maandagmiddag kreeg de politie de melding van een getuige die zag dat enkele personen een deur van een pand aan de Simon Homburgstraat forceerden. Ter plaatse trof de politie op het dak van het pand een 16 jarige jongen uit Boxmeer en twee 13 jarige meisjes uit Cuijk. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachten zijn doorgestuurd naar bureau Halt voor een alternatieve strafafhandeling.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN

Nistelrode- Maandagmiddag kreeg de politie de melding dat twee personen zojuist vanuit een fietsenstalling in de Laar een fiets hadden weggenomen en er met de auto vandoor waren gegaan. Agenten troffen met behulp van signalementen de auto met daarin de gestolen fiets korte tijd later op de Heihoeksingel in Oss. De 26 jarige Ossenaar en de 20 jarige man uit Geffen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

AANHOUDING NA AANRIJDING

Oss- Maandagavond is in de Luit van Hamelstraat een 18 jarige Ossenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht zojuist op De Ruivert met zijn auto tegen een andere auto te zijn aangereden. De man ging er vervolgens vandoor zonder zijn gegevens bekend te maken. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oss- In de nacht van maandag op dinsdag is in de Joannes Zwijsenlaan een 42 jarige man uit Eindhoven aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van tien uur. Er is proces-verbaal opgemaakt.

BROMFIETSTERS GEWOND

Gemonde- Maandagavond zijn bij een verkeersongeval op de Boxtelseweg twee personen gewond geraakt. Een 28 jarige automobilist uit Schijndel reed op de Boxtelseweg in de richting van Schijndel. De man wilde rechtsaf slaan maar zag hierbij de rechtdoorgaande bromfietsters uit Schijndel over het hoofd. De slachtoffers, 16 en 17 jaar, zijn per ambulance met letsel aan voet en schouder overgebracht naar het ziekenhuis.

BEDRIJFSINBRAAK

Veghel- In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijf aan het Heilig Hartplein. Daders gooiden een ruit in. Het is nog onbekend of er iets uit het pand is weggenomen.

WASDROGER BRAND

Vlijmen - Op de zolder van een woning aan de Schout Lieshoutstraat te Vlijmen is op 21 maart 2005 omstreeks 15.40 uur brand ontstaan door een verhitte wasdroger. Doordat bewoonster brandalarm hoorde afgaan, bleef de schade beperkt tot voornamelijk rookschade. Brandweer bluste de brand.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN

Drunen - Een 59 jarige man uit Elshout is op 21 maart 2005 aangehouden ivm vernieling van twee fotocamera's in een winkel aan de Grotestraat te Drunen. De man was het niet eens met een reparatie en sloeg de fotocamera's van de toonbank. Ook gooide hij nog een bak met fotorolletjes naar de medewerker.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 32 jarige man uit Den Bosch is op 21 maart 2005 aangehouden ivm bedreiging van een 20 jarige vrouw uit Den Bosch. De man had de vrouw met een mes bedreigd. De aanleiding van de bedreiging ligt in de redactionele sfeer.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 50 jarige automobilist uit Den Bosch is op 22 maart 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 02.20 uur op de Bartholomeus Diazstraat te Den Bosch. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

HUISELIJK GEWELD

Schijndel - Een 24 jarige man uit Schijndel is op 21 maart 2005 aangehouden ivm bedreiging en mishandeling van zijn 47 jarige moeder en zijn 14 jarige zus en 19 jarige broer uit Schijndel. De oorzaak is een meningsverschil over het gebruik van een computer.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN

Schijndel - Een 32 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 21 maart 2005 aangehouden ivm vernieling van een ruit van de oude muziekschool aan de Hertog Jan II Laan te Schijndel.

AANRIJDING LETSEL

Oss - Bij een aanrijding op de kruising Staringstraat - Joost van den Vondellaan te Oss is op 22 maart 2005 omstreeks 11.25 uur een 27 jarige bromfietster met een gebroken sleutelbeen en knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer kreeg geen voorrang van een 46 jarige automobiliste uit Oss, die de kruising overstak.