Gemeente Roggel en Neer

22/03/2005
Prima prestatie van leerlingen van b.s. De Kwir uit Neer

Jacky Schmeits van b.s. De Kwir uit Neer naar de provinciale ronde van de nationale voorleeswedstrijd!

In het kader van de Nationale voorleeswedstrijd zijn er verschillende wedstrijden gehouden; op 16 februari j.l. kwam Jacky als de beste van de Leudalscholen uit de bus in de kwartfinale die gehouden werd op basisschool De Beukenhof te Heythuysen.
Op woensdag 16 maart vond in de Zaal in Heythuysen de halve finale van de regio voorleeswedstrijd plaats. Jacky Schmeits van basisschool de Kwir uit Neer behaalde hier een tweede plaats. Door dit resultaat mag zij op dinsdag 19 april a.s. deelnemen aan de finale van de Limburgse Voorleeswedstrijd in de Oranjerie in Roermond. Hier doen een twaalftal kinderen aan mee. De beste hiervan gaat vervolgens door naar de landelijke finale.

Zowel Jacky (l) als Joep (r) hebben een prima prestatie geleverd. Jacky toont haar behaalde oorkonde en Joep laat zijn bekroonde gedicht zien.

Gedicht van Joep van Haeff van b.s. De Kwir uit Neer bekroond in nationale poëziewedstrijd.

Ongeveer 34.000 kinderen hebben meegedaan aan de jaarlijks poëziewedstrijd. De jury heeft het gedicht van Joep met nog ongeveer 50 andere gedichten tot de mooiste van deze 34.000 gedichten benoemd. De bekroonde gedichten worden in boekvorm uitgegeven. Op zaterdag 23 april a.s. mag Joep samen met zijn ouders, leerkracht, en nog drie zelf uit te kiezen kinderen naar de poëziemanifestatie in het Land van Ooit in Drunen.Op deze dag zijn er in het Land van Ooit speciale manifestaties die te maken hebben met poëzie. Ook is er een tentoonstelling van de bekroonde gedichten. De gedichtenbundel waarin het gedicht van Joep wordt opgenomen heet: "Er woont een liedje in mijn hoofd".

Het bekroonde gedicht van Joep heet "Later word ik....? Joep, van harte gefeliciteerd met je bekroonde gedicht.