Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na opstootje

Tiel 22-03-2005 - (05)

Maandagmiddag kreeg de politie de melding dat aan de Meeslaan in Tiel een groep van ruim 15 jongeren overlast zou veroorzaken De jongeren zouden mogelijk een buurtbewoner lastigvallen. Vier politieagenten gingen ter plaatsen. De agenten spraken de jongeren aan op hun gedrag en sommeerden hen meerdere keren weg te gaan. De jongeren deden dit niet. Toen een van de jongeren weigerde zijn naam op te geven is hij, een 12-jarige inwoner van Tiel, aangehouden.

Vervolgens werden de agenten door een aantal jongeren beledigd. Dit was voor de agenten reden een 14-jarig Tiels meisje uit de groep aan te houden. Een bekende van het meisje, een 38-jarige inwoonster van Tiel, zag dit gebeuren en wilde mogelijk de aanhouding voorkomen. Zij pakte een agent vast om hem te beletten het meisje aan te houden. Een andere agent pakte vervolgens de vrouw vast. De vrouw zou vervolgens de agent geslagen en geschopt hebben. Hierna is de 38-jarige Tielse aangehouden. Zij is net als de 12-jarige jongen en het 14-jarige meisje overgebracht naar het politiebureau.

De jongen en het meisje zijn, na een gesprek met de ouders, in vrijheid gesteld. Het meisje kreeg een proces-verbaal voor mishandeling, baldadigheid en verzet. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling. De agent deed hiervan aangifte. De 38-jarige Tielse is vandaag, na verhoor, in vrijheid gesteld.