Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten, dinsdag 22 maart 2005

Alkmaar 22-03-2005 - 15.30 uur

Verkeerscontroles

Wognum, maandag 21 maart 2005.

Maandagmiddag werden op een aantal wegen in Wognum een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden vijf bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u op een weggedeelte waar een snelheidlimiet geldt van 50 km/u. Daarnaast werden nog vijf bekeuringen uitgeschreven voor diverse andere overtredingen.

Andijk, maandag 21 maart 2005.

Op de Dijkgraaf Grootweg werd een snelheidscontrole gehouden op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. In totaal passeerden 83 voertuigen het meetpunt. Drie van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/u

Petten, maandag 21 maart 2005.

Tussen 16.40 en 19.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Westerduinweg. Ook op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Tijdens deze controle passeerden 872 voertuigen het radarapparaat. Ruim 10 % (95) reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 138 km/u. De bestuurder van deze auto, een 24-jarige inwoner van t Zand, moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u had overschreden.

Den Helder, maandag 21 maart 2005

Tussen 19.30 en 21.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Kanaalweg. Tijdens deze controle werden vier bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten bedroeg 96 km/u op een weggedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Naast deze snelheidsovertredingen werd één autobestuurder bekeurd voor onjuiste verlichting.

Zuidschermer, dinsdag 22 maart 2005.

Tussen 05.00 en 11.00 uur werd, op verschillende wegen in de Schermer en met gebruikmaking van een onopvallende politieauto, een controle uitgevoerd op het verkeersgedrag van weggebruiker. Hierbij werden drie bestuurders bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht. Eén bestuurder droeg geen veiligheidsgordel en vier bestuurders telefoneerden vanuit hun auto zonder daarbij gebruik te maken van een handsfree set. Tot slot werden drie bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden.

Man aangehouden na mishandeling agent

Alkmaar, maandag 21 maart 2005.

Maandagavond werd een 19-jarige man aangehouden op de Waalstraat. De man had kort daarvoor een agent in het gezicht geslagen. De man hield zich op bij een groepje personen die bezig waren met een verhuizing. De man gedroeg zich vervelend en viel hen lastig. Toen een agent de man daarop aansprak werd hij agressief en sloeg de agent in het gezicht. De agent raakte daarbij gewond aan zijn mond. Tijdens de aanhouding van de verdachte verzette hij zich hevig en uitte een aantal bedreigingen in de richting van de agenten. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Sieraden gestolen uit woning

Den Helder, maandag 21 maart 2005

Tussen 13.00 en 18.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Zuidstraat. Vermoedelijk is men in de woning gekomen door middel van de zogenaamde flipper methode. De bewoner kon nog niet precies aangeven wat er uit de woning is weggenomen. In ieder geval mist men een aantal sieraden.

Vijf mannen aangehouden na schietpartij

Hoorn, dinsdag 22 maart 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag zijn vijf mannen aangehouden omdat zij er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op de Ekster eerder in de nacht. De schietpartij vond omstreeks 00.45 uur plaats op de openbare weg. Toen de politie ter plaatse kwam waren de bij de schietpartij betrokken personen reeds vertrokken. Kort na het incident meldden twee betrokken zich in het ziekenhuis in Hoorn. Zij waren gewond geraakt. De twee, mannen van 19 en 25 jaar, beiden afkomstig uit Hoorn, zij aangehouden. Zij zijn behandeld aan verwondingen aan schouder en mond waarna beiden zijn opgenomen. Korte tijd later konden, mede naar aanleiding door getuigen opgegeven signalementen, nog twee verdachten worden aangehouden. Zij werden in de omgeving van de schietpartij aangetroffen. Het gaat om twee mannen 20 en 22 jaar. Deze verdachten zijn woonachtig in Hoorn en Zwaag. De vijfde verdachte meldde zich in de vroege ochtenduren op een politiebureau in Amsterdam. Hij verklaarde betrokken te zijn geweest bij de schietpartij en is door de politie aldaar aangehouden. Op dit moment is nog niet duidelijk om welke reden de schietpartij heeft plaatsgevonden. De recherche is inmiddels gestart met een onderzoek.

Man aangehouden na mishandeling.

Hoorn, dinsdag 22 maart 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag is een 38-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Kleine Wijzend in Berkhout. Kort daarvoor was de man een woning aan de Rijnweg in Hoorn binnengedrongen en had hij de bewoner mishandeld. Vervolgens moest de bewoner onder dwang met de verdachte mee om wat boodschappen te halen bij een benzinestation. Dit gebeurde in de auto van het slachtoffer. Agenten zagen de auto rijden. Na staandehouding kon de verdachte worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Telefoons gestolen uit winkel

Den Helder, dinsdag 22 maart 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkel aan de Spoorstraat. Men kwam in het pand door de toegangsdeur met grof geweld te vernielen. Vervolgens werd in de winkel een vitrine kast open gebroken. Uit deze kast werden een onbekend aantal telefoontoestellen weggenomen.

Twee mannen aangehouden in verband met handel in verdovende middelen.

Alkmaar, dinsdag 22 maart 2005.

Twee mannen van 20 en 27 jaar, afkomstig uit respectievelijk Alkmaar en Limmen werden in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Westerweg. Surveillerende agenten zagen de auto van één van de verdachten staan op een parkeerterrein waarvan bekend is dat daar regelmatig drugs worden verhandeld. Toen de agenten vertelden dat zij de mannen verdachten van handel in verdovende middelen gaf één van hen toe zojuist cocaïne te hebben gekocht. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Radioapparatuur gestolen uit woning

Den Helder, maandag 21 maart 2005.

Maandagavond tussen 21.00 en 22.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Goversstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een raampje. Vanuit de woning werden onder andere een dvd-speler en een compact discman weggenomen. Ook werden vier beeldjes weggenomen.