Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 22 maart 2005

Op dinsdag 22 maart 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Subsidieaanvraag Sport en Spel in de wijk-projecten

Het college stemde in met vier subsidieaanvragen bij het ministerie van VWS voor Sport en Spel in de wijk-projecten in Schollevaar/Schenkel, Oostgaarde/Middelwatering en s Graveland/Capelle-West/Fascinatio en de vangnetconstructie schoolzwemmen. Dit in het kader van sportieve of bewegingsarrangementen voor jongeren (4 t/m 19 jaar). De activiteiten komen voort uit een samenwerking tussen buurt-, onderwijs- en sportorganisaties.

[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissies Middelen en Buitenruimte en Dienstverlening.]

Machtiging ouders kinderopvang

Het college stemde in met een verplichte machtiging, waarbij de ouders de gemeente machtigen om de gemeentelijke bijdrage direct uit te keren aan de kinderopvanginstelling in plaats van aan de ouders(s) zelf.

Bezuiniging gemeentelijke middelen Breedtesportimpuls

Het college stemde in met het verminderen van de vaste formatie op de breedtesport met 1 fte met ingang van 1 januari 2006. Bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2004 besloot de raad namelijk een structureel bedrag te korten op de gemeentelijke bijdrage per 1 januari 2006.

[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Evenement 30 april 2005 Oostgaarde

De Oranjevereniging Rivierdalen Zuid Oostgaarde vroeg een vergunning aan voor het houden van een Koninginnedagviering op 30 april van 09.45 uur tot 23.00 uur. Het college verleende de vergunning.

Ontwerp omslagverordening 2005

De regioraad besliste het omslagfonds ten behoeve van een bijdrage in de regionale verkeer- en vervoersprojecten en het regionale groen in gewijzigde vorm voort te zetten. Het betreft de periode 2005-2010. Er wordt in de nieuwe regeling uitgegaan van de bruto woningproductie in plaats van de netto en de jaarlijkse bijdrage per inwoner komt te vervallen. Het college stemde in met de concept verordening. De financiële consequenties worden betrokken bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2005.

[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Bouwvergunning met vrijstelling bestemmingsplan Hoofdweg 1998 Cito autobedrijf

Het college stemde in principe in met het verzoek om een bouwvergunning met vrijstelling voor Cito autobedrijf aan de Klaverbaan op het Capelle Trade Centre voor in totaal 965 m2. Hiervan is 600 m2 bestemd voor een autoshowroom. De rest van de ruimte is bedoeld voor een werkplaats en kantoor.

Ontwerpverordening verstedelijkingsafspraken en stedelijke vernieuwing 2005-2010 Stadsregio Rotterdam

Het college stemde in met de Ontwerpverordening verstedelijkingsafspraken en stedelijke vernieuwing 2005-2010 van de Stadsregio Rotterdam. Deze verordening biedt de mogelijkheid om ter uitvoering van de verstedelijkingsafspraken in de regio subsidies te krijgen.

[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Bezwaarschrift Bestuur van de Vereniging voor gereformeerd primair onderwijs Rijnmond (VGPO Rijnmond)

De aanvraag van VGPO Rijnmond van de bekostiging van het isoleren van c.v.-leidingen van SBO De Cirkel werd afgewezen. Het VGPO diende een bezwaar in. Het bezwaar werd ingediend naar aanleiding van de vaststelling van het Programma en Overzicht aanvragen voorzieningen huisvesting onderwijs 2005 door de raad. Het college stelde de raad voor het bezwaar ongegrond te verklaren.

Beleidsplannen Brede School Netwerken Schollevaar-Oost, Middelwatering en s Gravenland/Capelle-West

Per wijk wordt door Brede School Netwerken een beleidsplan ontwikkeld en ter vaststelling aangeboden aan het college. Hierin staat beschreven wat de concreet te behalen resultaten zijn per wijk. Het college stelde de plannen voor Schollevaar-Oost, Middelwatering en s Gravenland/Capelle-West 2005-2008 vast.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.