Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


22 maart 2005


Borculo - Getuigen gezocht


De politie is op zoek naar getuigen. Zondag (20/3) had een 33 jarige inwoonster uit Geesteren haar auto rond 11.30 uur geparkeerd op de parkeerplaats bij de voetbalvelden aan de Dennendijk en later die middag bij het zwembad in Borculo. Omstreeks 13.15 uur ontdekte zij dat de voorbumper van de auto was beschadigd en mogelijk was aangereden op één van de parkeerplaatsen. Mogelijk dat iemand iets gezien heeft en dit wil melden. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Winterswijk - Fietsster raakt licht gewond / politie zoekt bestuurder


Een 55 jarige fietsster uit Winterswijk raakte maandagavond licht gewond. De vrouw fietste rond 19.35 uur over het fietspad van de Vredenseweg richting Acacialaan. Ongeveer ter hoogte van het bejaardentehuis werd ze gepasseerd door een donkerkleurige personenauto. Deze auto raakte haar fietstassen, waardoor de Winterswijkse kwam te vallen. Zij raakte licht gewond aan het hand en been. Vermoedelijk heeft de bestuurder het ongeval niet gemerkt. De politie verzoekt deze bestuurder of eventuele getuigen contact op te nemen met de politie en te bellen naar 0900 8844.


Rietmolen - Bovenverdieping verwoest door brand
De bovenverdieping van een woning aan de CM van Everdingenstraat raakte maandagmiddag door brand geheel verwoest. De bewoners hoorden rond 17.05 uur op de bovenverdieping een harde knal. Zij gingen kijken en zagen dat er iets in brand stond. Men probeerde de brand zelf te blussen, maar dit lukt niet. Toen de bewoners het huis uit renden, sprongen boven de ramen. Buren waarschuwden de brandweer. Deze was snel ter plaatse en zette een hoogwerker in bij het blussen. Door de brand was de gehele bovenverdieping verwoest en de benedenverdieping stond geheel onder water. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een strijkijzer aanstond.


Winterswijk - Inbraken in woning


Maandagavond werd ingebroken in een woning aan de Javastraat en in een woning aan de Zuilenesstraat. Uit de woning aan de Javastraat werden sieraden en een portemonnee weggenomen. Men wist binnen te komen via een bovenlicht.
Aan de Zuilenesstraat werd een raam geforceerd om binnen te komen. Hier werd een computer weggenomen.
De woningen aan de Javastraat en de Zuilenesstraat grenzen met de achtertuinen aan elkaar. De politie heeft de inbraken in onderzoek en is op zoek naar getuigen. De inbraken moeten gebeurd zijn tussen 18.30 en 21.15 uur. Getuigen worden verzocht te bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Racefietser raakt gewond


Een 20 jarige racefietser uit Aalten raakte maandagmiddag gewond na een aanrijding. Een 60 jarige automobilist uit Arnhem reed rond 16.35 uur over de Terborgseweg. Bij het verkeerslicht wilde hij rechtdoor rijden richting centrum. De Aaltenaar reed over het fietspad en wilde bij de verkeerslichten linksaf slaan richting het NS station. De twee kwamen met elkaar in botsing, waarbij de Aaltenaar met rugletsel per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens getuigen had de automobilist groen licht en was de fietser door rood gereden. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.


Aalten - Voetganger springt tegen auto


Een 18 jarige voetganger uit Arnhem raakte in de nacht van zondag op maandag gewond. De man jongeman liep rond 02.30 uur op de Lichtenvoordsestraat. Op een gegeven moment passeerde een 59 jarige automobilist uit Winterswijk. De voetganger sprong pardoes tegen de auto aan. Hierbij liep hij enkele schaafwonden op. Bleek dat de Arnhemmer onder invloed van alcohol was.


Haarlo - Zendapparatuur aangetroffen


Agenten hebben maandagmiddag in een woning aan de Pas zendapparatuur aangetroffen. Men onderzocht samen met medewerkers van de KNP de woning, omdat er klachten waren binnengekomen bij de KNP over storingen. De apparatuur werd door medewerkers van de KNP in beslag genomen en zij zorgen voor de verdere afhandeling.


Dinxperlo / Zelhem - 175 bestuurders te hard


Agenten hebben maandagmorgen bij een controle op de Aaltenseweg in Dinxperlo 65 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 358 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km. Er is hier 80 km toegestaan.


Bij controle op de Halseweg in Zelhem reden maandagmorgen 110 van de 451 gecontroleerde bestuurders harden dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km.


De bestuurders die in overtreding waren kunnen een boete tegemoet zien.


Terborg / Varsseveld - Geen gordel


Bij controles op de Ettenstraat in Terborg en de Aaltenseweg in Varsseveld werden maandagmiddag in totaal 27 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordels. In Terborg waren er dat 12 en in Aalten werden15 bestuurders betrapt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Bert Top

055 - 548 60 58



---- --