Gemeente Nijmegen

persbericht

|DATUM NUMMER PERSBERICHT        |
|22 maart 2005 p026              |
Flexibeler inzet toezichthouders voor verbeteren leefbaarheid

Om Nijmegen schoon, heel en veilig te maken verbetert de stad het toezicht. Door de gemeentelijke toezichthouders flexibeler te laten werken wordt de leefbaarheid in de stad de komende jaren vergroot. Dit moet onder andere leiden tot 10 procent minder vernielingen aan straatmeubilair en net zoveel minder stortvuil.

De Nijmeegse toezichthouders zijn actief op een breed terrein. Ze letten niet alleen op fout geparkeerde auto's maar ook op te vroeg buiten gezette vuilniszakken en het illegaal uitdelen van strooifolders. Er wordt toezicht gehouden op veiligheid, de markten, het milieu en de openbare ruimte. Dit alles leidt tot vergroting van de leefbaarheid in de stad. Alle toezichthouders zijn benoemd tot bijzonder opsporingsambtenaar en mogen bekeuringen uitdelen.

In het Integraal handhavingsprogramma toezicht 2005 staan de streefgetallen die komend jaar gehaald moeten worden. Zo wordt gewerkt aan een vermindering van 10% van het aantal lozingen van stortvuil en vernielingen aan straatmeubilair, een betalingsgraad van 90 % bij het parkeren en wordt er strenger toegezien of evenementen de benodigde vergunningen hebben.

Dat geldt niet alleen voor het centrum. Ook in de wijken zijn de toezichthouders actief. In de wijken Neerbosch-Oost, Hees-Heseveld, Kolpingbuurt en Willemskwartier wordt opgetreden tegen overlast door jongeren en/of drugsoverlast. Voor de projecten Lindenholt, Meijhorst - Malvert, en Hatert, die in 2004 extra aandacht hebben gekregen, wordt in 2005 nazorg verleend. Extra aandacht geven de toezichthouders aan de leefbaarheid in de Stadsparken, evenementen en parkeeroverlast bij scholen.

Met ingang van dit jaar worden de toezichthouders nog flexibeler ingezet. De werkroosters sluiten beter aan bij de momenten dat er problemen kunnen ontstaan op straat. Hierbij wordt rekening gehouden met de klachten die door burgers kenbaar worden gemaakt. Dit heeft vooral effect in de weekends waarin er meer toezicht is op de uren dat dit nodig is.

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Roelofs, doorkiesnummer 3292380

Korte Nieuwstraat 6

6511 PP Nijmegen

Telefoon (024) 329 91 11

Telefax (024) 329 23 78

E-mail gemeente@nijmegen.nl


Postadres

Postbus 9105

6500 HG Nijmegen



---- --