Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND, BRAHMSSTRAAT
Politie zoekt dader mishandeling
De politie is al enige tijd op zoek naar een jongen die op vrijdag 4 maart een 69-jarige man heeft geschopt nadat die een opmerking had gemaakt over sneeuwballen gooien. De man zou een opmerking tegen drie jongens gemaakt hebben over de overlast. Toen hij naar zijn woning terug liep werd hij door één van hen geschopt. Hierdoor is de man in het ziekenhuis geraakt en werd operatief een bloedprop verwijderd. De man kon na anderhalve week het ziekenhuis verlaten. De politie heeft onder andere een buurtonderzoek gedaan maar heeft de dader nog niet kunnen traceren. Zij vraagt eventuele getuigen te bellen met wijkteam Purmer via 0900-8844.

17:23 21-MRT-05
ZAANDAM, OOST-DORSCH
Jonge collectant aangehouden
Een 14-jarige jongen is door de politie aangehouden voor collecteren zonder vergunning. De jongen had volgens bewoners een collectebus bij zich en beweerde voor de dierenambulance te collecteren. Bij telefonische navraag bij de dierenambulance wist men echter nergens van. Agenten troffen de jongeman aan zonder collectebus. Na enig zoeken werd de bus teruggevonden en het slotje werkte goed op een sleuteltje dat in het bezit van de jongen werd aangetroffen. De verdachte bekende het collecteren en is na verhoor heengezonden.

22:56 21-MRT-05
PURMEREND, AZIELAAN KRUISING GANGESLAAN
Gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen twee personenauto's zijn de bestuurders en een passagier gewond geraakt. Een 43-jarige Purmerender reed over de Gangeslaan vanuit de richting van de Eufraatlaan. Hij verleende op de kruising met de Aziëlaan geen voorrang aan een 41-jarige man uit Purmerend die voor hem van rechts kwam. De bestuurders van beide voertuigen en een passagier van de aangereden auto zijn per ambulance met hoofd- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

18:34 21-MRT-05
KOOG AAN DE ZAAN, DE LOCOMOTIEF
Conducteur pakt gooiende jongen op
Een 14-jarige jongen uit Zaandam is bij station Koog-Bloemwijk door een conducteur opgepakt en aan de politie overgedragen omdat hij een tak naar de voorbijrijdende trein zou hebben gegooid. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld en hij is na verhoor door de spoorwegpolitie meegegeven.

09:54 22-MRT-05
PURMEREND, BOVENLANDSESTRAAT

Inbraak in de ochtend

De politie onderzoekt een inbraak in een woning die plaatsvond op dinsdagmorgen tussen tien voor half tien en vijf voor tien. De bewoners gingen weg om de hond uit te laten en kwamen bij thuiskomst tot de ontdekking dat de voordeur was opengebroken. Het gehele huis was doorzocht en er wordt foto- en videoapparatuur vermist. Ook computers en mobiele telefoons waren verdwenen.

09:33 22-MRT-05
OOSTZAAN, KERKBUURT

Vorkheftruck gestolen

Bij de politie is aangifte gedaan van diefstal van een vorkheftruck. Het voertuig stond klaar om opgehaald te worden door de verhuurder maar op maandagochtend tussen half negen en negen uur werd de heftruck opgeladen op een oranjekleurige bakwagen. Toen de verhuurder even later kwam om de rode Manitou heftruck op te halen was deze verdwenen.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-220305

13:15-16:00 21-MRT-05
ZAANDIJK, DR JAN MULDERSTRAAT
GUISWEG, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Negentien opgevoerde bromfietsen

Op de Dr. Jan Mulderstraat in Zaandijk hielden zeven medewerkers van het verkeershandhavingsteam maandagmiddag een bromfietscontrole. In totaal negentien bromfietsers werden bekeurd voor het rijden op een opgevoerde bromfiets. Eén bromfiets bleek maar liefst 75 km per uur te kunnen rijden. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een rollentestbank. Verder kregen twee bromfietsers, evenals één fietser, een boete voor het rijden door rood en twee bromfietsers werden bekeurd voor het rijden met een versleten band en het niet voeren van gele vlakken.

09:50-11:50 21-MRT-05
PURMERLAND
40 km per uur te hard
Op de doorgaande weg in Purmerland werd maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van alle passanten overschreed zes procent de snelheidslimiet van 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 90 km per uur.

19:00-21:00 21-MRT-05
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
70 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft (80 km per uur) werd maandagavond een hoogste snelheid gemeten van 150 km per uur. Van alle bestuurders reed acht procent te hard.

10:00-12:00 21-MRT-05
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG
Eén op de honderd te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Wijdewormer reden maandagochtend weinig mensen te hard, slechts een tiental automobilisten overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur terwijl bijna duizend automobilisten de controle passeerden. De hoogste snelheid bedroeg 103 km per uur.


---- --