Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 22 maart 2005

(

Leiden Aanrijding
Op dinsdag 22 maart ontstond rond 11.00 uur op de kruising Gerard Brandtstraat met de Jacob Catslaan een aanrijding tussen een 16-jarige bromfietsster uit Leiden en een 27-jarige automobilist uit Rotterdam. De Leidse reed zonder snelheid te verminderen de kruising op en reed in de flank van de auto. Zowel de Leidse als een 15-jarig meisje uit Leiden dat bij haar achter op de bromfiets zat zijn met licht letsel en voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Alphen a/d Rijn Beroving
Een 19-jarige jongeman uit Alphen aan den Rijn werd maandag 21 maart het slachtoffer van een beroving. De jongen liep rond 15.15 uur vanaf de Pieter Doelmanstraat via de containerdoorgang naar de Prins Clauskade. Op een open plek bij de rode en blauwe containers werd hij belaagd door twee nog onbekende jongens. De twee bedreigden de Alphenaar en schopten en sloegen hem. Door dit geweld kwam hij ten val. Eén van de jongens rukte de gouden schakelketting van de hals van het slachtoffer waarna beiden er vandoor gingen. De politie is een onderzoek gestart. Daarbij vestigt het ook de hoop op informatie van mogelijke getuigen van het incident. De plaats is een veelbelopen plaats en ten tijde van de beroving passeerde een ouder/bejaarde man en vrouw, mogelijk echtpaar. Het is niet uitgesloten dat zij de berovers hebben zien wegrennen in de richting van de Pieter Doelmanstraat. Mogelijke getuigen en het oudere stel wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn via 0900-8844. Ook kan met informatie gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachten mishandeling aangehouden
De politie heeft in haar onderzoek naar de mishandeling van een automobilist vier verdachten aangehouden. De aanhoudingen vonden begin maart 2005 plaats. De vier verdachten zijn 14, 15, 16 en 17 jaar. Twee van hen komen uit Capelle aan den IJssel en twee uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De 17-jarige verdachte werd 4 maart voorgeleid bij de rechter commissaris in Rotterdam. Alle verdachten zijn inmiddels weer vrij. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De verdachten mishandelden een 44-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Op woensdag 2 maart werd de auto van de man bij de rotonde Batavierlaan/Kerklaan bekogeld met een grote sneeuwbal. Toen hij uitstapte om daar iets van te zeggen werd hij geslagen en geschopt door de jongeren. De politie deed onderzoek en achterhaalde de verdachten.

Bodegraven Onder invloed rijden
De politie controleerde op dinsdag 22 maart rond 09.45 uur op de Broekveldselaan een 54-jarige automobilist uit Bodegraven. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1105 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Bodegraven Fietser valt
Een 11-jarige jongen uit Bodegraven kwam op dinsdag 22 maart rond 13.20 uur op de Emmakade ongelukkig ten val. De voorvork van zijn fiets brak af waardoor de jongen voorover viel met zijn gezicht op het wegdek. Met letsel aan het gezicht is de jongen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Bodegraven Fietster rijdt tegen geopend portier
Een 58-jarige fietsster uit Bodegraven werd op dinsdag 22 maart rond 13.45 uur op de Vrije Nesse geraakt door een autoportier dat geopend werd door een 70-jarige plaatsgenoot. De vrouw liep letsel op aan de hand. Voor behandeling van de wond en nader onderzoek werd zij overgebracht naar het Groen Hart Ziekenhuis.

Gouda Gestolen auto in brand gestoken
Op dinsdag 22 maart werd rond 07.45 uur aan de Elburgweg een nog nasmeulende volledig uitgebrande auto aangetroffen. Op de auto, een Audi stationwagen, waren de kentekenplaten niet meer aanwezig. Nadat de brandweer haar nablussingswerk had gedaan, kwam de politie er na onderzoek achter dat de auto al meer dan een jaar als gestolen te boek stond. Hij was toen gestolen in de politieregio Kennemerland. De politie stelt een nader onderzoek in.

Lekkerkerk Verkeerscontrole
De politie hield maandagmiddag 21 maart een verkeerscontrole op de C.G. Roosweg. Er vielen 9 bekeuringen. Daarbij werd ook één rijbewijs ingevorderd. De bekeuringen vielen voor het rijden zonder rijbewijs, voor het rijden door rood licht, voor het rijden zonder de verplichte autogordel, 4x voor het overschrijden van een doorgetrokken streep en 2x voor het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid van 60 km/h. Eén automobilist reed 106 km/h en één 128 km/h. Van deze laatste, een 36-jarige man uit Krimpen aan de Lek, werd het rijbewijs ingevorderd.


--------------------------------------- einde middagberichten ---------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --