Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


22 maart 2005


Nunspeet / Vierhouten - Inbraak auto's


Aan de Eperweg te Nunspeet werd op maandag (21-03) tussen 11.15-.11.45 uur ingebroken in een auto. De dader vernielde een ruit. Ontvreemd werd een zwarte computertas.


Aan 't Frusselt te Vierhouten werd op maandag (21-03) tussen 15.15-16.00 uur ingebroken in een auto. Het portierslot werd vernield. Ontvreemd werden onder meer een laptop van het merk Acer en een leren herenjas.


Nunspeet - Jongen mishandeld


Een tiener uit Ermelo raakte op zondag (20-03) aan zijn oog gewond in een sport-gelegenheid te Nunspeet. Er ontstond onenigheid tussen een paar jongens, waarna de tiener zonder reden opeens een klap kreeg. Hij sloeg terug en kreeg vervolgens een vuistslag recht in zijn gezicht. In het ziekenhuis bleek hij zijn oogkas op meerdere plaatsen te hebben gebroken en zal hij geopereerd moeten worden. De politie is een onderzoek gestart.


Putten / Ermelo - Ouderen weer slachtoffer babbeltruc
In totaal vier inwoners van Putten en Ermelo werden op maandag (21-03) benaderd door een jongeman die probeerde geld los te praten. Hij benaderde de aangevers met de smoes dat de hij een goede kennis of kleinzoon van de buurvrouw was en dat buurvrouw nu in een winkel stond en geld tekort kwam.
In twee gevallen kreeg hij een geldbedrag mee en ontdekten benadeelden snel daarna dat ze opgelicht waren. Signalement van de dader: man, 18-23 jaar,
lengte 1.70-1.75 m. donker golvend haar, slank postuur, verzorgd uiterlijk.


De politie op de NW Veluwe is reeds een onderzoek gestart nav soortgelijke praktijken op woensdag (16-03) te Vaassen, Epe en Heerde, zie onderstaand persbericht van donderdag 17 maart 2005.


Vaassen/Epe/Heerde - Ouderen slachtoffer babbeltruc
Drie op leeftijd zijnde inwoners uit Vaassen, Epe en Heerde zijn woensdagmiddag (16/3) het slachtoffer geworden van babbeltrucs. Het gaat vermoedelijk om één en dezelfde man die kans zag om bij de man en de vrouwen geld los te praten.
Hij hing het smoesje op, dat hij een goede kennis was van de buurvrouw en dat hij samen met haar inkopen deed in het dorp. Zij - de buurvrouw - kwam nu helaas even geld te kort en wilde dat graag even van het slachtoffer (buurman / buurvrouw) lenen. Het geld zou men nog dezelfde dag weer terugkrijgen.
De man uit Vaassen gaf de onbekende man zijn pinpas en pincode mee. Kort daarna bleek een fors geldbedrag van zijn bankrekening gepind te zijn.
De vrouw uit Epe gaf een paar honderd euro in contanten mee en de vrouw uit Heerde "leende" de man een flink bedrag. Bij een andere vrouw in Heerde bleef het bij een poging. De vrouw gaf niets af omdat zij de man niet kende, waarop de verdachte verdween.
De politie is een onderzoek gestart. Voor tips en informatie, ook indien men op soortgelijke wijze is benadeeld en nog geen aangifte heeft gedaan, kan men contact op nemen met de politie in Epe via 0900-8844


't Harde - 12 overtredingen bij milieucontrole
Op donderdag (17-03) werd er in 't Harde een Milieutransportcontrole uitgevoerd door het Regionale Milieuteam van de politie ism de marechaussee, RVI, AID, Vrom en de Prov.Gelderland met als doelgroep afval, CFK's en gevaarlijke stoffen.
In totaal zijn hierbij 51 voertuigen gecontroleerd op de A-28 en de Eperweg.
Aan de hand van verschillende wetgevingen werden de volgende zaken geconstateerd:
-5 x nader onderzoek en pv binnenlandse afvalvervoer
-1 x nader onderzoek en proces-verbaal buitenlandse afvalvervoer
-1 x proces-verbaal en nader onderzoek CFK regelgeving
-1 x APK


-1 x bekeuring vanwege niet functioneren van de elektrische verbinding tussen aanhanger en trekkend voertuig
-2 x waarschuwing voor vervoer gevaarlijke stoffen: voor niet juist invullen vrachtbrief
-1 x signalering Arbeidstijdenwet, niet in acht nemen van de rusttijd -1 x onderzoek geen chauffeursdiploma.


Heerde - Inbraak school

Op maandag (21-03) werd er rond 22.20 uur ingebroken in een school aan de A. Lijphart-
laan. De daders vernielden een ruit en namen een computerkast mee. De politie stelt een onderzoek in.


Vaassen - Verkeersongeval

Een 73-jarige bromfietsster uit Vaasen verloor de macht over het stuur en kwam in botsing met een 66-jarige automobilist uit Vaasen. Het ongeval gebeurde op maandag (21-03) rond 13.40 uur op de kruising Krugerstraat en Koekoeksweg. De vrouw verklaarde dat de remmen van de bromfiets opeens weigerden. Ze raakte gewond aan been en hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --