Gemeente Drimmelen


Onderzoek naar een mogelijk parkeervergunningensysteem in kern Drimmelen

Het gemeentebestuur laat op korte termijn een onderzoek instellen naar de wenselijkheid en de effecten van een mogelijk parkeervergunningensysteem voor de inwoners van de kern Drimmelen. Dit naar aanleiding van de reacties van de Drimmelenaren die hebben ingesproken op de informatie-avond van 10 maart, die de gemeente in het Biesbosch Bezoekers Centrum heeft belegd.

nieuwe parkeerterrein
Aanleiding is het nieuwe parkeerterrein van de jachthaven Biesbosch Marina, waar binnenkort betaald parkeren wordt ingevoerd. Het tijdstip van invoering is afhankelijk van de opleveringsdatum van de nieuwe omleidingsweg, die linea directa naar het parkeerterrein leidt.

parkeervergunningensysteem
Bewoners van de woonkern Drimmelen vrezen echter dat veel bezoekers het betaald parkeren willen mijden en gaan zwerven om ergens toch een plaatsje te vinden. De bewoners vinden terecht dat zij hiervan niet de dupe mogen worden. Het invoeren van een parkeervergunningensysteem zou een van de oplossingen kunnen zijn om mogelijke overlast te voorkomen.

onderzoek
Het gemeentebestuur laat onderzoeken of een dergelijk systeem in de praktijk haalbaar is. Daarbij komen vooral vragen aan de orde die niet in eerste instantie opkomen bij het noemen van een vergunningensysteem: hoe moet worden omgegaan met parkeren door familie/kennissen, wie beheert een registratiesysteem, hoe uitgebreid moet het zijn, hoeveel auto's per gezin krijgen een vergunning, wie beheert de handhaving op het naleven van het vergunningensysteem, moeten er wellicht extra parkeerplaatsen worden aangelegd? Kortom, een scala aan vragen die beantwoord moeten worden

uitkomst onderzoek
De uitkomst van het onderzoek wordt straks weer met de bewoners besproken.