DUITSLAND INSTITUUT AMSTERDAM

Knapen opvolger Bleijerveld bestuur Duitsland Instituut

Op 18 maart jl. werd afscheid genomen van drs. Ruud Bleijerveld als voorzitter van het bestuur van de Stichting Duitsland Instituut bij de Universiteit van Amsterdam (DIA). Hij wordt opgevolgd door dr. Ben Knapen.

Bleijerveld stond samen met prof. dr. Maarten Brands, voormalig wetenschappelijk directeur van het DIA, aan de wieg van het Duitsland Instituut. Hij was sinds de oprichting van het DIA in 1996 voorzitter van het bestuur. Bleijerveld was daarnaast van 1982 tot en met 2003 secretaris van de Universiteit van Amsterdam. Als voorzitter van het Landelijk Secretarissen Overleg van de Nederlandse universiteiten nam hij in de jaren tachtig het initiatief tot regelmatig overleg met de collega's van de universiteiten in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. In december 2004 kreeg Bleijerveld de orde van verdienste van Nordrhein-Westfalen voor zijn inzet voor meer samenwerking en uitwisseling tussen Nederlandse en Duitse universiteiten. Bleijerveld blijft lid van het algemeen bestuur van de Stichting DIA.

Ben Knapen werkte begin jaren tachtig als correspondent van het NRC Handelsblad en van het NOS-Journaal in Bonn. Van 1989 tot 1996 was hij hoofdredacteur van het NRC Handelsblad. Daarna werd hij senior director corporate communicatie en institutionele betrekkingen bij Philips. Sinds 1999 is hij lid van de Raad van Bestuur van PCM Uitgevers. Eerder al, tot 2003, maakte Knapen deel uit van het algemeen bestuur van de Stichting DIA.


---

////