Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (22/03)

BERGEN OP ZOOM, 22 maart 2005

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
HOOGERHEIDE: De politie heeft maandagmiddag omstreeks 18.00 uur in de Monseigneur Poelsstraat een 45 jarige Hoogerheidenaar aangehouden, welke kort daarvoor zijn 22 jarige stiefdochter had mishandeld en bedreigd. De man is inverzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Politie onderschept twee Fransen met 18 kilo softdrugs OSSENDRECHT: Een 23-jarige en een 25-jarige Fransman zijn maandagavond door de politie aangehouden voor het in het bezit hebben van 18 kilo softdrugs. Het tweetal reed over de Rijksweg A4 toen de politie hen wilde controleren. Aangezien zij niet wilde stoppen was de politie genoodzaakt het voertuig van het tweetal klem te rijden. Bij aanhouding bleek er in de kofferbak van de auto 18 kilo hasj verborgen te zitten. Beide verdachten zijn inverzekering gesteld.

Man aangehouden voor skimmiadiefstal
HOOGERHEIDE: Een 42-jarige inwoner van Hoogerheide is dinsdagochtend door de politie aangehouden. De politie was even daarvoor ingelicht door de politie in Belgie dat de man zich schuldig had gemaakt aan skimmiadiefstallen en in de richting van de grens was gereden. Rond 06.00 uur is de man aangehouden op de Putseweg. In zijn auto trof de politie een groot aantal skimmiatakken aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man heengezonden zonder zijn skimmiatakken.

Politie houdt snelheidcontrole
RUCPHEN/ZEGGE: De politie van het team Rucphen heeft dinsdagochtend tijdens een snelheidscontrole op de Sprundelseweg een vijftal bestuurders bekeurd voor te hard rijden. In de Spiekestraat in Zegge werd een drietal bestuurders bekeurd voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring.

Diefstal van auto
ROOSENDAAL: Een eigenaar van een zwarte Opel Kadett ontdekte maandagochtend dat zijn auto was gestolen. Het voertuig had geparkeerd gestaan aan de Pastoor van Akenstraat en was voorzien van het kenteken DD-XJ-86.

Politie houdt winkeldief aan
ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. Hij had even daarvoor bij een winkel in de Roselaar een aantal jassen ontdaan van de labels en over zijn eigen kleding aangetrokken. De man rekende de kledingstukken vervolgens niet af. Helaas voor de man had hij niet door dat hij door de politie in de gaten werd gehouden. De verdachte is aangehouden en op het bureau verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst