Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/03)

OOSTERHOUT NB, 22 maart 2005

Man rijdt door na aanrijding, vier autos beschadigd

NIEUWENDIJK: Een nog onbekende man heeft maandag 21 maart omstreeks 17.30 uur op de Prinses Irenelaan vier autos beschadigd en is daarna doorgereden. De man, volgens getuigen een oudere man die reed in een witte Peugeot (klein model), reed over de Hoekkampstraat en wilde linksaf de Prinses Irenelaan in. De automobilist week uit voor een hem tegemoetkomende auto en raakte daarbij een geparkeerd staande auto. Vervolgens reed de verdachte een grasveld op en daarna weer de rijbaan van de Prinses Irenelaan op. Daarbij raakte hij nog eens drie geparkeerd staande autos. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar mensen die meer informatie kunnen geven. Zij kunnen in contact komen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Insluiping in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE: Op maandag 21 maart 2005 vond tussen 16.00 uur en 17.15 uur een insluiping plaats in een woning aan de Sprangsevaart. De nog onbekende dader is vermoedelijk de woning stiekem binnengeslopen toen de bewoonster boven was. Hij ging er vandoor met o.a. persoonlijke documenten en een mobiele telefoon. De politie nam een aangifte op en stelt een buurtonderzoek in.

Auto over de kop na aanrijding

RAAMSDONKSVEER: Maandag 21 maart omstreeks 16.30 uur vond op de autosnelweg A-59 ter hoogte van Raamsdonksveer (rijrichting Waalwijk) een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 21-jarige vrouw uit Sprundel moest afremmen. Een achter haar rijdende 32-jarige vrouw uit Zevenbergen had dit te laat door en reed tegen de auto van de vrouw uit Sprundel. De auto ging daardoor tollen, sloeg over de kop en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De vrouw uit Sprundel liep op het eerste oog geen letsel op, maar werd voor de zekerheid ter controle overgebracht naar een ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Politie houdt snelheidscontroles in Waalwijk

WAALWIJK: De radarauto van de politie stond op maandag 21 maart op verschillende plaatsen in Waalwijk. In totaal passeerden 1.234 weggebruikers de radarapparatuur. Na meting van de snelheid bleken er 165 in overtreding te zijn. Zij krijgen binnenkort de bekeuring thuisgestuurd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De resultaten zien er als volgt uit:

Locatie controle: Eerste Ziene (maximumsnelheid 50 km/u) Tijdstip controle: van 10.30 uur tot 12.30 uur
Aantal passanten: 344
Aantal overtredingen: 18
Hoogste snelheid: 69 km/u

Locatie controle: Drunenseweg (maximumsnelheid 50 km/u) Tijdstip controle: van 13.10 uur tot 14.10 uur
Aantal passanten: 632
Aantal overtredingen: 92
Hoogste snelheid: 79 km/u

Locatie controle: Meerdijk (maximumsnelheid 50 km/u)
Tijdstip controle: van 14.20 uur tot 17.05 uur
Aantal passanten: 258
Aantal overtredingen: 55
Hoogste snelheid: 94 km/u (motorfiets)

Diefstal uit kleedkamers

RIJEN: Maandag 21 maart tussen 19.30 uur en 21.00 uur hebben onbekenden goederen weggenomen uit een aantal kleedkamers van een sportvereniging aan de Sportparkweg. Vier sporters bleken te zijn gedupeerd. Zij raakten onder andere een MP3-speler, een mobiele telefoon en een slof sigaretten kwijt. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden na rijden onder invloed

WAALWIJK / KAATSHEUVEL: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van maandag 21 maart op dinsdag 22 maart omstreeks 02.50 uur een man in een auto met aanhanger met hoge snelheid over de Burgemeester Smeelelaan in de richting van Kaatsheuvel rijden. Dit was reden voor een nadere controle. Op de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel konden ze de man, een 40-jarige inwoner van Rijen, een stopteken geven. Na onderzoek bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 290 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

Politie houdt verkeerscontrole

KAATSHEUVEL: De politie hield dinsdag 22 maart van 11.00 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole in de Marktstraat in Kaatsheuvel. Daarbij werden 50 autos gecontroleerd. Twintig automobilisten kregen een bekeuring van 45, omdat ze hun autogordel niet om hadden.

Auteur: Leonie van Ooijen & Jeroen Steenmeijer