Gemeente Barneveld


Transferium gaat definitief door

Het College van B&W van Barneveld heeft dinsdag 22 maart besloten de grondverwerving voor het Transferium Barneveld Noord door te zetten. Dit betekent dat nu de eerste fases van het project van start zijn gegaan. Voor het einde van het jaar zullen de volgende zaken gereed zijn: de herstructurering van het zuidelijke deel van de Baron van Nagellstraat vanaf de Stationsweg tot en met de kruising Harselaarseweg; de verlegging van het perron bij station Barneveld-Noord; de herstructurering van het stationsgebied Barneveld-Noord inclusief de aanleg van een Kiss & Ride; de bouw van een transferium en de bouw van een voetgangersbrug over het spoor van het transferium naar het station Barneveld-Noord.

Aankoop grond Donderdagavond 17 maart was de gemeenteraad van Barneveld in een extra vergadering bijeen om wensen en bedenkingen kenbaar te maken ten aanzien van de grondverwerving. Het gaat hierbij om het terrein van BCA Autoveiling aan de Baron van Nagellstraat waarvan een klein deel nodig is voor het realiseren van de eerste fase van het project. En daarnaast om de aankoop van een terrein in Harselaar West-West, tussen de A30 en de Nijkerkerweg, waar BCA Autoveiling zich te zijner tijd kan vestigen als de bestemmingsplanwijzigingen voor dit terrein rond zijn. De fracties in de gemeenteraad hebben hun wensen en bedenkingen uitgebreid besproken met het college. In de collegevergadering van hedenochtend, dinsdag 22 maart, heeft het college besloten de grondtransacties door te zetten.

Geld beschikbaar De raad is daarnaast afgelopen donderdag akkoord gegaan met fase 1 en 2 van het Transferium Barneveld Noord en heeft een krediet ter beschikking gesteld van 10.819.700,-- . De financiering van deze maatregelen vindt volledig plaats met subsidie van de provincie Gelderland en de Europese Unie. Het gaat daarbij om een bedrag van 10.819.700,--. Voor met name de subsidie van de provincie Gelderland geldt dat de in dit voorstel genoemde werken voor 1 januari 2006 klaar moeten zijn.

Informatiebijeenkomst Op korte termijn zal de gemeente informatiebijeenkomsten organiseren voor bewoners en voor ondernemers om de plannen nader toe te lichten. Nadere informatie zal bekend worden gemaakt via o.a. de gemeentepagina.

Barneveld, 22 maart 2004

Gekoppeld bericht Extra raadsvergadering i.v.m. Transferium