Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 22 maart 2005

Publicaties - 16 maart 2005
nieuw! Gemeente gesloten tijdens Pasen nieuw! Brunssum en Landgraaf onderzoeken samenwerking Sociale Zaken
nieuw! Vergadering Commissie AWACS op woensdag 30 maart nieuw! Burgeronderzoek in Parkstad Limburg
nieuw! Nieuwe gemeentegids in de maak Koopzondagen 2005 nieuw! Koopzondagen 2005 Brunssums basisonderwijs krijgt nieuw! Project Wijkwilligers in Brunssum met succes afgesloten nieuw! Wijziging radioprogrammas Kabel-TV Brunssum Nieuwe regels voor kapvergunning
Evenementenkalender 2005 Verboden voor honden
Hondenpoep hoort niet op straat! Gemeentegids nu ook op internet Alles wat u wilde weten over Brunssum Gemeente presenteert nieuwe welstandseisen
DUALISME IN DE GEMEENTEPOLITIEK: Spreekuren wethouders Dualisme in de gemeentepolitiek Wijkatlas 2004 op internet Inspreekuur voor burgers Weekmarkt

BOUWEN IN BRUNSSUM: MILIEU:
Hou rekening met het Bouwstoffenbesluit nieuw! Sluiting Milieuparken Rd4 tijdens Pasen
Nieuwe Woningwet nieuw! Inzameling van huisvuil met Pasen Bouwen zonder vergunning? nieuw! Wanneer mag een container aan de straat staan?
Is mijn aan- of uitbouw vergunningsplichtig? Scheiden van afval? Goed voor uw beurs!
De behandeling van uw aanvraag bouwvergunning Inleveren asbest Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum' Papier ophalen Vul uw bouwaanvraag goed in!

U vindt veilig wonen belangrijk? nieuw! Brunssum en Landgraaf onderzoeken samenwerking Sociale Zaken
Brunssum wordt veiliger nieuw! Uitkeringen Sociale Zaken per 1 januari 2005
Gemeente Brunssum gaat strenger handhaven Nieuwe cliëntenraad Brunssum VERKEER:
nieuw! Het verkeer tijdens de Parelloop
nieuw! Europalaan voor de tweede keer afgesloten nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Henri Dunantstraat nieuw! Reconstructie wegen en riolering Rumpenerbeemden nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Koningstraat
Ook parkeerplaats nu onbereikbaar

Europalaan voor de tweede keer afgesloten

De Europalaan is van woensdag 30 maart tot en met vrijdag 1 april afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting is het gevolg van de sloop van het tweede gedeelte van de flat Op de Waakboom. Begin maart was de Europalaan ook al enkele dagen afgesloten, toen vanwege de sloop van de eerste vleugel van de flat.

De afsluiting geldt overigens alleen gedurende de sloopwerkzaamheden, van 07.00 uur s ochtends tot 19.00 uur s avonds. In tegenstelling de eerste afsluiting zal nu ook de parkeerplaats aan de Europalaan afgezet worden. De ontsluiting van de flat Achter de Locht is dan langs de speeltuin van Klaver Vier. Hiertoe wordt dan tijdelijk de blokkering opgeheven nabij de ingang van de speeltuin.

Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen rondom de sloopwerkzaamheden van Op de Waakboom kunt u contact opnemen met de heer G. Veltrop, gemeente Brunssum, (045) 527 86 23.
---

Brunssum en Landgraaf onderzoeken samenwerking Sociale Zaken

De gemeenten Brunssum en Landgraaf gaan de haalbaarheid onderzoeken van een samenwerking tussen de afdelingen Sociale Zaken. Dat hebben de colleges van Burgemeester en Wethouders van beide gemeenten besloten.

Brunssum en Landgraaf hebben besloten tot het haalbaarheidsonderzoek vanwege de verwachte winst die samenwerking oplevert:

· Gezamenlijk nemen beide afdelingen strategisch een sterkere positie in ten opzichte van regionaal werkende partner · De kwaliteit van de producten en van de dienstverlening neemt toe
· Het werk kan efficiënter uitgevoerd worden · Lokale belangen komen in de regio beter tot hun recht · De afdelingen zijn beter toegerust om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen
· De afdelingen zijn minder kwetsbaar

Uit het haalbaarheidsonderzoek moet blijken of samenwerking mogelijk is, en zo ja, bij welke vorm van samenwerking de meeste winst wordt behaald: bij een bundeling van krachten op een beperkt aantal terreinen, of bij een complete fusie van beide afdelingen. Binnen een maand ligt er een plan van aanpak voor het haalbaarheidsonderzoek, waarin onder meer is vastgelegd op welke termijn de resultaten bekend dienen te zijn.

Onderbanken
De gemeente Brunssum werkt overigens al sinds januari 2003 samen met gemeente Onderbanken op het gebied van sociale zaken: in deze samenwerking is de afdeling Sociale Zaken van Onderbanken geïntegreerd in die van Brunssum. De gemeente Onderbanken zal dan ook betrokken worden bij een eventuele toekomstige samenwerking tussen Brunssum en Landgraaf.


---

Het verkeer tijdens de Parelloop

Op zondag 3 april wordt voor de zeventiende keer de Parelloop gehouden. Op die dag worden in Brunssum verschillende afstanden gelopen op verschillende parkoersen. De af te sluiten wegen zijn afgestemd op deze verschillende parkoersen. Daarmee wordt het oponthoud voor het verkeer zoveel mogelijk beperkt.

De Rumpenerstraat en het Lindeplein zijn die zondag voor alle verkeer gesloten van 6.00 tot circa 19.00 uur. Op het Lindeplein wordt een tribune opgebouwd en daarom wordt de parkeerplaats al op zaterdagmiddag 2 april om 17.00 uur afgesloten.

Op zondag 3 april zijn, naast de eerder genoemde straten, ook nog eens de volgende straten voor het verkeer afgesloten:

Van 09.00 uur tot circa 14.00 uur: Hokkelenbergstraat (tussen Op de Vaard en de Raadhuisstraat), Pr. Hendriklaan (noordelijke rijbaan), Vijverlaan (wegvak Tolenhof/Prins Hendriklaan). Van 09.00 uur tot circa 15.00 uur: Centrumring (Ir. Op den Kampstraat/Past. Savelbergstraat/Koutenveld/Raadhuisstraat), Wilhelminastraat (tussen Pr. Bernhardstraat en Centrumring), Johan Frisostraat (tussen Pr.Bernhardstraat en Centrumring), Doorvaartstraat (tussen Pr. Bernhardstraat en Centrumring), Heugerstraat.

Omleiding
Voor het verkeer richting Centrum en de richtingen Sittard, Heerlen en Hoensbroek worden omleidingroutes aangegeven.

Parkeren
Parkeren op het Lindeplein is niet mogelijk. Het Koutenveld blijft wel bereikbaar.

Bereikbaarheid
Burgers die langs de route van de verschillende parkoersen wonen en die tijdens de afzettingen problemen zullen hebben hun woning met de auto te bereiken, krijgen van het organiserend comité hierover nog persoonlijk bericht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de verkeerscoördinator, de heer G. Veltrop, telefoon 527 86 23.

Zie voor meer informatie de website van de Stichting Parelloop
---

Vergadering Commissie AWACS op woensdag 30 maart

Op woensdag 30 maart vindt er een vergadering plaats van de Commissie AWACS. Deze vergadering wordt gehouden in het gemeentehuis van Onderbanken en begint om 1 6.30uur.

Op de agenda onder meer de volgende onderwerpen:


- Brief staatssecretaris Defensie aan GS Limburg van 2 november 2004 inzake AWACS vliegbewegingen boven Chemelot/DSM
- onderzoek GGD inzake milieuhinder en gezondheid in Zuid-Limburg
- brief burgemeester van Brunssum met verzoek tot agendering van de onderwerpen:

- rapporten geluidmeting

- duidelijkheid over aantal toegestane vliegbewegingen

- Rapporten Provincie Limburg en ministerie van VROM inzake AWACS-geluidsmetingen

- Kwartaalrapportage vliegbaanbewaking vliegbasis Geilenkirchen, 2^e tot en met 4^e kwartaal

- Rapportages AWACS klachten, 3^e en 4^e kwartaal 2004
- Vliegbewegingen boven woonbebouwing Schinveld en Brunssum, 3^e en 4^e kwartaal 2004

- Vergaderschema Commissie 2005.

De uitnodiging, de agenda, het verslag van de vorige vergadering, informatie en klachten en het vergaderschema 2005 van de Commissie zijn ook te raadplegen via de website www.limburg.nl/milieuenwater
---

Gemeente gesloten tijdens Pasen



Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (16 maart 2005). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.
Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 29 maart 2005.