Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 22 maart 2005

Politie onderzoekt aanranding meisje (13)

TETERINGEN: Maandagmorgen is een 13-jarige inwoonster van Teteringen door een nog onbekende man aangerand. Het meisje fietste rond 08:00 uur over het voetpad aan de verkeerde kant van de weg van de Posthoorn in de richting van de Lageweg. Ter hoogte van de kynologclub kwam zij na een ruk aan haar fiets ten val. Door haar belager werd zij vervolgens onzedelijk betast. Het meisje verzette zich hevig en kon zich van de man losrukken, waarna de man wegvluchtte. De politie is een onderzoek gestart. De politie is op zoek naar passanten die op het tijdstip van de aanranding in de directe omgeving van de Posthoorn aanwezig waren. De politie verzoekt hen te bellen met het politienummer 0900 8844.

Bredase vrouw (17) verkracht

BREDA: Vanmorgen rond 06.15 -06.30 uur is een 17 jarige Bredase vrouw nabij het Gageldonksepad, vlak bij de Arenberglaan, verkracht door een blanke man van rond de 20 jaar. De vrouw was op weg naar haar werk en liep in de richting van de bushalte op de Merodelaan toen de man haar tegemoet kwam gelopen en haar bedreigde met geweld. Volgens nam hij haar mee naar het Gageldonksepad waar hij haar verkrachtte. Waar de verdachte na zijn daad naartoe is gegaan is niet duidelijk. De politie is onmiddellijk met een uitgebreid buurtonderzoek gestart. De vrouw is slachtofferhulp aangeboden.

Volgens de vrouw sprak de haar onbekende dader algemeen beschaaft Nederlands en de man is ongeveer 1.90 meter lang. De kleding van de man was niet opvallend en bestond uit een spijkerbroek en een donkere driekwart jas en een baseball pet. Opvallend was voor haar het donkere en hoekige brilmontuur wat hij droeg. De politie hoopt in het buurtonderzoek mensen te treffen die een dergelijke verdachte vanochtend hebben gezien of hem mogelijk ook op andere dagen in de buurt hebben gesignaleerd of iemand kennen die aan het signalement voldoet. Bij de bewoners, die niet thuis zijn aangetroffen heeft de politie een brief achtergelaten met het verzoek te reageren als ze de politie zouden kunnen helpen bij de opsporing van de dader. Ook kunnen mensen reageren naar het Misdaad Anoniem nummer 0800-7000 of via het algemeen politienummer 0900-8844.

Politie arresteert wederom 7 FC-Groningen supporters

BREDA: De politie heeft vanmorgen wederom 7 FC-Groningen supporters aangehouden, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de openlijke geweldplegingen op vrijdag 27 februari 2005. Gisteren arresteerde de politie voor soortgelijke feiten ook al zeven supporters van de Groningse voetbalclub, hiermee is het totaal aantal aanhoudingen op 14 uitgekomen. De vanmorgen aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. Ze variëren in de leeftijd van 17 tot 28 jaar en komen allen uit Groningen. De verdachten die gisteren zijn aangehouden zijn inmiddels uit hun verzekeringstelling ontslagen en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woningen

ZUNDERT: In een woning aan de Esdoornstraat is maandag ingebroken. Tussen 13:15 en 22:30 uur is een inbreker binnengekomen door een openstaande raam verder open te breken. De buit bestaat uit een videocamera en een fototoestel. De technische recherche is ingeschakeld om een sporenonderzoek uit te voeren.

RIJSBERGEN: Aan de Gommerstraat is maandagavond tussen 19:00 en 22:00 uur ingebroken. De dader heeft een raam geforceerd om binnen te komen. Uit de woning wordt op dit moment een kleine hoeveelheid snoepwaren vermist. De politie is gestart met een buurtonderzoek.

Politie treedt op tegen verkeersovertredingen

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft de laatste dagen opgetreden tegen het overtreden van het eenrichtingsverkeer en in rijverbod rondom de nieuwbouw in het centrumplan, aan de Valpoort, het Torenpad, de Ridderstraat en de Markthof. De wijkagent van de Ven van de wijk Centrum Oost en West kwam in actie na klachten van bewoners en busonderneming over het gedrag van automobilisten bij de gemeente en de politie.

Politie en de Gemeente Etten-Leur hebben bewoners, winkeliers en werknemers van bedrijven hierover geïnformeerd en heeft de politie waarschuwend opgetreden.

Afgelopen vrijdag is begonnen met repressief optreden. In totaal schreef de politie sinds vrijdag 33 bekeuringen uit voor het parkeren in een parkeerverbod. Maandag zijn zes bestuurders bekeurd voor het rijden in strijd met het eenrichtingverkeer en 9 bestuurders voor met hun voertuig aanwezig zijn bij het busstation waar een in rijverbod van kracht is voor alle bestuurders uitgezonderd de lijnbussen.

Snelkraak in winkel

BREDA: In de vroege dinsdagochtend is met een eerder in die nacht gestolen auto een ramkraak gepleegd bij een winkel aan de Wilhelminastraat. Rond 04:30 uur werd de pui van de deur van de winkel met de auto kapot gereden. De auto is in de loop van dinsdag teruggevonden in Breda. Het voertuig was afgelopen nacht gestolen vanaf het Zandbergplein. De technische recherche voert een sporenonderzoek uit aan de auto. Op dit moment is er nog niet bekend wat er weg is genomen.

Bredanaar zonder legitimatie aangehouden

BREDA: Aan het Valkenberg is maandagmiddag een 32-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd door surveillerende agenten aangetroffen op een bankje in het park en zat daar een joint te draaien. Toen agenten hem vroegen zich te legitimeren bleek hij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Bij de aanhouding die daarop volgde liet de man de wiet op de grond vallen. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal. De boete voor het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs bedraagt 50 euro.

Inbraak woning

BREDA: Aan de Heinsiusstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een woning. De dader heeft een ruit vernield om de woning binnen te komen. De buit bestaat uit een hoeveelheid huishoudelijke goederen.

Inbraak in
auto

ZEVENBERGEN: Dinsdag is tussen 10.00 en 12.00 uur ingebroken in een personenauto, aan de Zuidhaven. De dader is de auto binnen gekomen door met vermoedelijk met een scherp voorwerp het slot geforceerd. Uit de auto is een geldbedrag van enkele honderden euros gestolen.

Diefstal van gsm

ZEVENBERGEN: Dinsdag is aangifte gedaan van diefstal van een gsm, merk Nokia, type 6230. De telefoon zat in een rugzak van een jongen die aan het skaten was aan de Kristallaan. De diefstal is gepleegd op maandagavond tussen ongeveer 17.00 en 18.00 uur.

Politie houdt snelheidscontroles

ZUNDERT: De politie heeft dinsdagmorgen aan de Kapellekestraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 326 passanten rede er 53 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

PRINSENBEEK: De politie heeft dinsdagmiddag aan de Schutsestraat een snelheidscontrole gehouden. Ruim 1100 passanten reden voorbij de radarpost. Van hen reden er 346 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Auteur: Henk Snepvangers