2e persbericht van dinsdag 22 maart 2005

Eindhoven 22-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man die hennepkwekerijen inrichtte aangehouden

Dinsdagmorgen heeft de politie een 39-jarige Eindhovenaar in zijn woning in Woensel Noord aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op verschillende plaatsen hennepkwekerijen heeft ingericht. Tegelijkertijd werd in vijf woningen, Den Daal in Gerwen, de Cavallilaan, Laagstraat, Eindhovenseweg en Roerstraat in Eindhoven, binnen gegaan. De bewoners van die woningen hadden ruimte beschikbaar gesteld voor de kwekerijen. In totaal zijn in de woningen 2500 hennepstekken en 1500 hennepplanten aangetroffen. Behalve de 39-jarige Eindhovenaar die de kwekerijen mogelijk maakte zijn bij twee kwekerijen een 36-jarige en een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het onderzoek vloeit voort uit een onderzoek waarbij op 9 november 2004 in Geldrop enkele verdachten werden aangehouden.

Helmond: Velgen van nieuwe autos gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag zijn op een bedrijfsterrein aan de Europaweg 28 dure aluminium velgen van nieuwe autos gestolen. Het hek om het terrein is opengebroken. De velgen met banden zouden een waarde van 15000 euro hebben.

Heeze: Auto gestolen

Vanaf de Spoetnik is in de nacht van maandag op dinsdag een zwarte Audi A6 met het kenteken 17-GP-NR gestolen.

Veldhoven: 185 planten in hennepkwekerij

Dinsdagmorgen is in een woning aan de Hoevehei een hennepkwekerij met 185 planten ontdekt. De kwekerij was op zolder ingericht. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De bewoner was niet thuis. Hij wordt later gehoord over de kwekerij.