KWETTERS



Onthulling grootste mozaïek ei ter wereld in Barneveld

Op dinsdag 22 maart 2005 is het grootste mozaïek ei ter wereld bedekt door 40.926 mozaïeksteentjes, onthuld door kunstenares Marja van Woerkom-Manten en sponsor Piet Kwetters, onder grote publieke belangstelling onthuld bij het Pluimvee Museum aan de Hessenweg 2A in Barneveld.
Voorafgaand aan deze onthulling van het mozaïek ei is een presentatie gehouden met wetenschappelijke en praktische informatie over Voeding & Sport in samenwerking met Prof. Dr. J. de Vries (Em.Hoogleraar Toxicologie) Open universiteit, Heerlen.
Gesteund door deze professor, die zich de afgelopen 12 jaar heeft gespecialiseerd in Omega 3 DHA, heeft Ir. Jan van Esch, nutritionist, de unieke voedingswaarde van het 4 Granen Ei (r) onthuld: 35% van de dagelijkse behoefte DHA zit in één 4 Granen Scharrelei (r). Dat juist voor sporters eieren en DHA belangrijk is bleek uit de praktische uitleg van Peter Smeets, voedingsadviseur wielerploeg.

Een prijsvraag die aan de onthulling verbonden was en is uitgeschreven door Kwetters eieren, beter bekend van het 4 Granen Ei (r), vroeg om een originele naam voor dit prachtei en tevens kon men raden uit hoeveel steentjes het mozaïek bestaat.
leverde de volgende naam op voor het ei, verzonnen door dhr. T. Giessen: EIMEGA.

Het aantal mozaïeksteentjes is niet exact geraden, de 1e prijs is gewonnen door
de Fam. Scholten die er maar 74 steentjes naast zat met het aantal van 41.000 stuks.

De prijzen bestonden uit 8 Zeller Keramiek serviezen met het thema kip en haan, beschikbaar gesteld door G. Kwetters & Zn. BV en 4 weekendarrangementen op het platteland, beschikbaar gesteld door stichting Vrienden van het Platteland.

Alle prijswinnaars zijn gepubliceerd op www.4granen.nl.

Kwetters & Zn. BV

Voor meer info : 06-54271734
P. Koelewijn
Kantooruren: 0416-695900
Een persmap is op aanvraag te verkrijgen middels een e-mail aan info@kwetters.com

22 mrt 05 17:46