ABVAKABO FNV

Bondsraad ABVAKABO FNV stemt in met eindbod WW

Zoetermeer, 22 maart 2005

De Bondsraad van ABVAKBO FNV heeft zich vanmiddag achter het eindbod van de onafhankelijke kroonleden in de SER geschaard. In dit voorstel wordt de maximale WW-duur beperkt, maar krijgen jongeren, flexwerkers en herintreders aanzienlijk betere WW-rechten.
'Dit voorstel is voor jongeren veel beter dan het oorspronkelijke plan van het kabinet', zegt Tim de Jong, vice-voorzitter van de grootste bond in de publieke sector. De Federatieraad van de FNV bepaalt op 4 april het FNV-standpunt over het eindbod.

Volgens de Jong zijn de sociale partners nu aan zet. 'Preventie is nodig. Werkgevers en werknemers moeten afspraken gaan maken voor het behoud van werkgelegenheid'. Ook voor oudere werknemers betekent het eindbod een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de oorspronkelijke kabinetsplannen. Zo is de sollicitatieplicht voor ouderen vanaf 50 jaar versoepeld en worden werkelozen in de Bijstand vanaf hun 60ste niet gekort omdat ze een verdienende partner of een eigen huis hebben.

Volgens ABVAKABO FNV wordt met het eindbod op een goede manier recht gedaan aan het in November gesloten Museumpleinakkoord. De met het Kabinet afgesproken terugdringing van het aantal WW-uitkeringen wordt met het eindbod gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Tim de Jong vice-voorzitter (06) 51 27 47 68 Kees Verhagen voorlichter (079) 35 36 380 (06) 55 75
08 89

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

22 mrt 05 18:31