Gemeente Gouda


gouda kiest voor samenwerken (22/03/05)

De gemeente Gouda kiest voor samenwerking, is concluderend het standpunt van het college van burgemeester en wethouders. Door intensieve samenwerking tussen de regiogemeenten wordt de toekomst van de regio het beste gewaarborgd. Burgemeester Wim Cornelis: De rapporten zijn duidelijk. De regio staat voor een aantal uitdagende opgaven zoals de ruimtelijke ontwikkeling van de Zuidplaspolder. Dat doe je niet even; dat vraagt zorgvuldige planning en brede afstemming. Maar we hebben met zijn allen wel haast en dat maakt van samenwerking een absolute noodzaak. Gouda gaat de komende tijd dan ook benutten om de samenwerking op de verschillende dossiers verder vorm te geven (bestuurlijke allianties) en neemt waar nodig want er gebeurt al heel veel hiertoe het initiatief.

Laat er geen twijfel over bestaan: voor Gouda is het noodzakelijk om te groeien op eigen grondgebied, maar wij zijn niet uit op herindeling! Wij hebben het vertrouwen dat je op basis van samenwerking het meest optimale resultaat krijgt.

De basis voor dit standpunt wordt gevormd door het rapport Op weg naar optimale bestuurskracht van adviesbureau Bestuur en Management Consultants (BMC) naar de bestuurskracht van de vijf zuidplasgemeenten: Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Waddinxveen, Zevenhuizen-Moerkapelle en Gouda. Het rapport en de standpunten van alle vijf gemeentebesturen worden naar verwachting in mei met het college van gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besproken. In dat gesprek worden ook vervolgacties aan de orde gesteld en komt de relatie tussen de bestuurlijke ontwikkelingen en de ontwikkeling van de Zuidplaspolder aan de orde.


- einde bericht -
Footer