FloraHolland



---

Weekbericht week 11: vestiging Rijnsburg

RIJNSBURG (22 maart 2005) - In week 11 is op FloraHolland Rijnsburg de omzet met ruim 20 procent gestegen. Het begin van de week was er een redelijk stabiele prijsvorming te zien maar aan het einde van de week begonnen de prijzen -voor met name tulpen- op te lopen met het Paasweekend in zicht. In totaal stond er ruim 12 procent meer aanvoer voor de klok. Deze groei komt vooral voor rekening van het Nederlandse aanbod bij de grootbloemige Roos, Tulp, Gerbera, Alstroemeria en Snijhyacint. Ook deze week kon de markt de groei van 17,4 procent in het aanbod van de Tulpen goed opvangen. Er werd in week 11 een middenprijs van 0,155 gerealiseerd.

Bij Rozen staat de prijsvorming deze week behoorlijk onder druk. Met name aan het einde van de week daalde de gemiddelde prijs voor rode Rozen flink. Ook bij de Gerbera's was de kleur rood erg moeilijk te verkopen. In deze periode voor Pasen is de kleur geel en lemon duidelijk favoriet.

De importaanvoer van Narcissen bleef deze week sterk achter. Dit heeft als reden dat het narcissenseizoen ten opzichte van vorig jaar een paar weken eerder begonnen is, maar ook dat er meer Narcissen via de directe kanalen verkocht zijn.

Voor het artikel 'bol-op-pot', en vooral Narcis, is het dit hele jaar al een lastig seizoen geweest. Mede door het slechte weer in Europa, waardoor er weinig straatverkoop kon plaatsvinden, ligt de gemiddelde prijs ver achter op vorig jaar. Door de goede weersvoorspelling voor afgelopen weekend in zicht heeft het product 'narcis-op-pot' gelukkig deze week voor het eerst hetzelfde prijsniveau gehaald als vorig jaar met 0,415.


---