FloraHolland



---

Weekbericht week 11: vestiging Naaldwijk

NAALDWIJK (22 maart 2005) - Snijbloemen / Week 11 was een wisselvallige week. Veel producten schommelden qua prijs flink op en neer deze week. Roze, oranje en rood waren bij veel producten niet gewild. Het was deze week vooral het geel waar veel vraag naar was. Deze bloemen gingen dan ook vaak in grote transacties weg. Maandag begonnen we met een middenprijs van 0,24, op dinsdag zelfs 0,25, waarna het zakte naar 0,22 op donderdag. De week werd weer afgesloten met 0,237. Voor komende maandag verwachten we veel bloemen, dit is meestal de belangrijkste inkoopdag voor Pasen.

Lisianthus
De prijs van de Lisianthus zakte in de loop van de week iets weg, maar was met een middenprijs van 0,36 en 590.120 stelen iets hoger dan vorig jaar bij een gelijke aanvoer. De kleur blauw ging wat moeilijker en wit en geel trokken in verhouding iets aan. Er komen weer wat meer dubbele die het qua prijs redelijk goed doen. De importaanvoer is deze week afgenomen bij een lagere prijs.

Freesia
De aanvoer van de Freesia begint goed op gang te komen. De aanvoer van de afgelopen week bedroeg 4.951.552 stelen bij een middenprijs van 0,139. Een 6 procent hogere aanvoer dan vorig jaar bij een iets lagere prijs. De gele kleurtjes worden al beter betaald richting de Pasen. Deze week kwam ook de eerste 'Monaco' voor de klok. Dit relatief nieuwe soort bracht tot 0,44 op.

Hypericum
De aanvoer van Hypericum nam in de loop van de week behoorlijk toe. Dat ging wel ten koste van de prijs, met name op vrijdag was de prijs laag te noemen.
De aanvoer afgelopen week kwam uit op 1.204.630 stelen bij een middenprijs van 0,13. Opvallend waren de prijzen van de 'Honey flair' en de gele variant uit Equador, deze liepen tot zo'n 0,53. ook de vertakte variëteiten uit Equador deden het goed, tot 0,66.

Gerbera's
De aanvoer van Gerbera's in week 11 was 1.570.000 stuks en dat is ongeveer gelijk met de aanvoer van week 10. De prijs in deze week was alle dagen zo'n 0,15. Op vrijdag steeg deze naar de 0,20 dit kwam voornamelijk doordat de gele soorten op vrijdag verdubbelde in prijs van 0,20 naar 0,40 als gevolg van Pasen. De verwachting is dat begin volgende week de gele soorten zeker op dit prijsniveau zullen blijven en nog zelfs iets zullen stijgen. Daarentegen deden de rode Gerbera's het zeer slecht in prijs, deze deden gemiddeld 0,10.


---