Utrecht stad 09.00 uur

Utrecht 22-03-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Aanhouding na achtervolging

UTRECHT - Bij een scootercontrole in de omgeving van de Jaarbeurs is maandagmorgen om 08.45 uur een 16-jarige Utrechter aangehouden.

De jongen reed samen met een bijrijder op een scooter over de Kanaalweg en kreeg een surveillerende motoragent in het vizier. Op dat moment besloot hij rechtsomkeert te maken. De motoragent volgde de verdachte bestuurder door diverse straten, waarbij de jongen zeer snel reed en verschillende gevaarlijke capriolen uithaalde. Tijdens zijn vlucht stapte zijn bijrijder af. De 16-jarige jongen reed in zijn vlucht bijna fietsers en overstekende schoolkinderen aan.

Op de Van Vollenhovelaan is de bestuurder frontaal en met hoge snelheid op een geparkeerde auto gereden. Hij liep wonderwel geen letsel op en probeerde nog te voet verder te vluchten. Op de Moeder Theresalaan werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zijn scooter bleek een licht type motor te zijn en vermoedelijk van diefstal afkomstig. Proces verbaal is opgemaakt.

Dronken man aangehouden

UTRECHT - De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij een vernieling had gepleegd en dronken op straat liep.

Tijdens de surveillance werden agenten omstreeks 21.40 uur op de Oudegracht aangesproken door een restauranteigenaar die aangaf dat zojuist een onbekende man een windlicht (glas met kaars) had weggenomen en kapot had gegooid. De agenten zagen de man iets verder op de Oudegracht lopen. De 24-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Omdat de Utrechter ook erg in de war was zal hij onderzocht worden door de crisisdienst.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de Roelantdreef heeft de politie een vrouw aangehouden voor het stelen van goederen.

Personeel van de winkel zag dat de vrouw enkele levensmiddelen meenam zonder deze af te rekenen. De 33-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Op het bureau bleek dat de vrouw ook andere winkels had bezocht en goederen had meegenomen zonder af te rekenen. De Utrechtse werd voor verhoor ingesloten.

Bromfietscontrole

UTRECHT - De politie heeft maandagmiddag op de Croeselaan en het Jaarbeursplein een bromfietscontrole uitgevoerd. Van 07.30 uur tot 14.30 uur werden 49 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 37 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. te veel vermogen en het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat. Een persoon die werd gecontroleerd kon zich niet gedragen en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden en kreeg een bekeuring voor zijn gedrag.