Politie Hollands Midden

Noordwijk Onder invloed rijden De politie controleerde op dinsdag 22 maart rond 02.15 uur op de Parallel Boulevard een 32-jarige automobilist uit Noordwijk. De agenten stelden bij de man alcoholgebruik vast. Hij werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 270 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Leiden Babbeltruc Een 85-jarige bewoonster van een woning aan de Lammenschansweg is maandag 21 maart het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond 12.30 uur stonden twee mannen voor de deur die vertelden te komen kijken naar het dak. Eén van de mannen liep naar boven, de andere man bleef bij de vrouw. Na korte tijd verlieten de twee de woning weer. De vrouw kwam er toen achter dat haar boven liggende pinpas gestolen was. Gelijktijdig belde iemand die zei namens het postkantoor te bellen. Zij hadden haar pincode nodig. De vrouw was voldoende allert door die niet te geven maar de politie te bellen. De politie stelt een onderzoek in.

Nieuwveen Onder invloed rijden De politie controleerde op maandag 21 maart rond 19.30 uur op de Schilkerweg een 38-jarige automobilist uit Nieuwveen. Agenten zagen de auto erg dicht achter zijn voorgangers rijden en bij tijd en wijle op de weghelft voor de tegenliggers terecht komen. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van de ademanalyse was 705 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Onder invloed rijden De politie controleerde op dinsdag 22 maart rond 02.20 uur op de Groensvoorde een 33-jarige automobilist uit Waddinxveen. De agenten stelden bij de man alcoholgebruik vast. Hij werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 325 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Auto in brand gestoken Op maandag 21 maart rond 23.10 uur werd een brandende auto ontdekt op een parkeerterrein aan de Hitlandselaan nabij de IJsbaan het het Hiltlandsebos. De brandweer bluste het vuur. Het vermoeden bestaat dat de auto in brand is gestoken. Waarom de auto in brand is gestoken en van wie de auto was, onderzoekt de politie. De uitgebrande auto is voor een technisch sporenonderzoek overgebracht naar het politiebureau. Getuigen die mogelijk rond dat tijdstip een auto of auto's de Hitlandselaan in hebben zien rijden of uit hebben zien komen worden gevraagd te bellen naar de politie in Nieuwerkerk aan de IJssel via 0900-8844. Ook andere informatie is welkom

Bergambacht Inbraak kledingzaak Onbekenden pleegden dinsdag 22 maart rond 04.20 uur een inbraak in een kledingzaak aan de Hoofdstraat. De voordeur van de zaak werd geforceerd. Een partij kleding uit de zaak werd in een vermoedelijk rode auto geladen. De auto ging er vandoor in de richting van Gouda. De politie kamde de omgeving uit maar vond de kledingdieven niet. Voorzover nu bekend is zijn er ongeveer 300 broeken en 50 zomerjassen van merken als Levi, G-Star, Replay en Indian Rose gestolen. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 22 maart 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --