Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 22 maart

* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield maandagmiddag omstreeks drie uur op de Wolphaertsbocht een 27-jarige man uit Rotterdam aan wegens mishandeling. De verdachte had kort daarvoor een woordenwisseling gehad met een 33-jarige vrouw eveneens afkomstig uit Rotterdam. Tijdens de onenigheid werd de vrouw met een steen in haar gezicht geslagen. Gealarmeerde politiemensen hielden de man even later aan. Tijdens zijn fouillering werd de steen en een mes aangetroffen en in beslag genomen. De 27-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. Het slachtoffer werd in het Erasmus Medisch Centrum behandeld aan haar verwondingen. De mishandeling ligt in de relationele sfeer.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
(Zie persbericht en getuigenoproep 31 januari 2005) ROTTERDAM KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel hield maandagmorgen rond zeven uur in zijn woning aan de Frits Ruysstraat een 24-jarige Rotterdammer aan die wordt verdacht van bedreiging. De man zou 31 januari jl. in een sociëteit aan de Robert Baeldestraat, op het moment dat hij werd betrapt tijdens zijn insluiping, een 23-jarige Rotterdammer hebben bedreigd met een mes. De recherche van district Oost kon na onderzoek de verdachte aangehouden. Hij wordt vandaag voorgeleid voor de Officier van Justitie.


* VUURWAPEN AANGETROFFEN
ROTTERDAM KRALINGEN-CROOSWIJK - Naar aanleiding van een melding stelde politiepersoneel van district Oost maandagavond rond half tien een onderzoek in een woning aan de Jonker Fransstraat in. Tijdens dit onderzoek werd een vuurwapen met behorende munitie aangetroffen. De 51-jarige eigenaar werd aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Het wapen met toebehoren werd in beslag genomen.


* MAN OVERVALLEN IN WONING
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster kreeg maandagavond laat een melding dat een man in zijn woning aan de Voltairestraat zou zijn overvallen. In de woning trof men de hevig bloedende 34-jarige bewoner aan. Hij verklaarde, dat hij bij thuiskomst door drie gemaskerde mannen met vuurwapens en een mes werd bedreigd. Hij werd de kelderboxgang ingesleurd en mishandeld. De mannen eisten geld. Vervolgens moest hij zijn woning in en werd hij geboeid. Ook zijn 30-jarige vrouw werd vastgebonden. Terwijl het slachtoffer bewaakt werd door één van de mannen, doorzochten de anderen de woning. Het slachtoffer wist zich echter te bevrijden, waarna er een vechtpartij tussen hem en zijn bewaker ontstond. De bewoner kon naar het portiek vluchten. De overvallers gingen er ook vandoor met onder andere enkele honderden euro's aan buit. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.