Ingezonden persbericht


McAFEE biedt VEREENVOUDIGDE BEVEiLIGING TEGEN spyware EN Adware VOOR MIDDEN- EN KLEINBEDRIJF

Nieuwe versie van McAfee ProtectionPilot biedt kleine tot middelgrote organisaties de mogelijkheid van gecentraliseerd beheer van Anti-Spyware Enterprise

Amsterdam, 22 maart 2005 - McAfee, Inc. (NYSE: MFE), pionier en wereldleider op het gebied van intrusion prevention solutions, maakt vandaag de introductie bekend van een nieuwe versie van McAfee® ProtectionPilot(tm), een management tool dat implementatie en anticiperend beheer vanaf één centrale locatie mogelijk maakt van de totale beveiligingsprogrammatuur waar in het midden- en kleinbedrijf gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast ondersteunt McAfee ProtectionPilot, verkrijgbaar als onderdeel van de McAfee SMB Editions, nu ook het nieuwe, apart aan te schaffen McAfee Anti-Spyware Enterprise, waardoor een extra laag effectieve bescherming ontstaat tegen mogelijk ongewenste code (Potentially Unwanted Programs, oftewel PUPS), zoals adware, spyware, dialers, keyloggers, cookies en remote-control programma's.

De McAfee SMB Editions zijn complete pakketten, bestaande uit McAfee Active VirusScan SMB Edition, een centraal beheerd systeem voor virusbeveiliging van computers en fileservers, en McAfee Active Virus Defense SMB Edition, een oplossing voor virusblokkering en inhoudelijke controle van e-mail. Beide producten zijn gebaseerd op het meermalen onderscheiden McAfee VirusScan Enterprise 8.0i, een combinatie van geavanceerde anti-virusbeveiliging en elementen van intrusion prevention- en firewall-technologie in één geïntegreerd systeem voor PC en server. Dankzij de nieuwe mogelijkheden van centraal beheer van deze complete suites via McAfee ProtectionPilot is nu een eenvoudige, proactieve methodiek beschikbaar voor implementatie en doorlopend beheer van het totale complex van beveiligingsmechanismen - van anti-virusprogrammatuur en afscherming tegen andere virtuele gevaren en kwaadwillende code tot bescherming tegen buffer overflow-tactieken en hybride aanvallen. Ook het apart verkrijgbare McAfee Anti-Spyware Enterprise kan volledig worden geïntegreerd in de beheeromvang van het nieuwe McAfee ProtectionPilot.
"McAfee ProtectionPilot, als het controlerend en sturend centrum van de McAfee SMB Editions, is speciaal ontwikkeld voor organisaties in het midden- en kleinbedrijf, die doorgaans minder goed geoutilleerd zijn om hun systemen doelmatig te beschermen tegen kwaadwillende code en ongewenste programmatuur," aldus Steve Crutchfield, director product marketing bij McAfee. "De MKB-sector is voor ons een serieuze markt, die wij blijven ondersteunen met nieuwe initiatieven en nieuwe praktische oplossingen. Deze uitbreiding van het bereik van McAfee ProtectionPilot met de toegevoegde ondersteuning voor het nieuwe McAfee Anti-Spyware Enterprise-systeem, is daar opnieuw een duidelijk voorbeeld van. Wij bieden nu een nog breder publiek de mogelijkheid van betrouwbare beveiliging tegen adware, spyware en andere vormen van ongewenste code."

McAfee heeft er inmiddels voor gezorgd dat partners en wederverkopers voldoende praktische kennis in huis hebben van de concrete beveiligingsbehoeften in het midden- en kleinbedrijf. De McAfee SMB Editions zijn dan ook exclusief verkrijgbaar via de channel partners van McAfee, waardoor aan het eind van de keten de zekerheid bestaat dat de klant een systeem kan worden aangeboden dat niet alleen eenvoudig te gebruiken is, maar ook werkelijk tegemoetkomt aan de behoeften van de praktijk. Als effectieve aanvulling op deze McAfee SMB Editions kunnen de channel partners nu dus ook McAfee Anti-Spyware Enterprise aanbevelen, bij wijze van extra beveiligingslaag tegen de risico's van de eerder genoemde PUP's.

McAfee ProtectionPilot brengt de tijd die nodig is voor systeembeheer aanzienlijk terug door een opzet van gecentraliseerde implementatie en centraal onderhoud, waardoor ook een einde wordt gemaakt aan de onzekerheden die tot nu toe altijd een rol speelden bij de traditioneel extreem arbeidsintensieve opgave van het up-to-date houden van alle systeemonderdelen. Systeembeheerders worden doelmatig begeleid bij het voorheen maar al te vaak volkomen ondoorzichtige complex van implementatie, controle en beheer van beveiligingsprogramma's, waardoor de integriteit en actualiteit van het hele systeem nu gewaarborgd is. Op uurbasis worden er automatische updates uitgevoerd, die ook automatisch worden overgezet naar alle afzonderlijke systeemonderdelen, zonder dat de beheerder daarvoor expliciete actie hoeft te ondernemen. Een centraal Interactive Security Dashboard maakt het mogelijk infecties door malware te onderkennen en machines te identificeren die niet meer aan de laatste vereisten voldoen, zodat er altijd volledige zekerheid is over de veiligheid van het complete systeem, inclusief alle samenstellende apparatuurgroepen en afzonderlijke componenten.

Beschikbaarheid
McAfee Active VirusScan SMB Edition en McAfee Active Virus Defense SMB Edition, inclusief McAfee ProtectionPilot, zijn met onmiddellijke ingang verkrijgbaar via de channel partners van McAfee in de V.S. en EMEA. McAfee Anti-Spyware Enterprise is afzonderlijk verkrijgbaar. Meer informatie vindt u op www.mcafee.com.

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., wereldleider in Intrusion Prevention en Risk Management solutions, gevestigd in Santa Clara, California, levert in de praktijk bewezen producten en diensten voor computerbeveiliging die een doelmatig evenwicht tot stand brengen tussen de vaak tegenstrijdige bedrijfs- en beveiligingsprioriteiten. Deze producten en diensten komen tot stand op basis van een zeer gedegen expertise op het gebied van effectieve beveiliging die commerciële ondernemingen, overheidsinstanties en privé-gebruikers in staat stelt cyber-aanvallen af te slaan, down-time te voorkomen en de veiligheid van systemen en netwerken voortdurend te bewaken en te verbeteren. Een totaal concept van risicobeheer dat de geruststellende zekerheid geeft van volledige veiligheid. Meer informatie vindt u op www.mcafee.com.

Karin Schop
Account Executive
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304347
Mobile: + 31 6 15071702
Fax: +31 20 5304331
E-mail: karins@text100.nl
URL: www.text100.nl

Text 100 Netherlands is closed on Friday, March 25 and Monday, March 28 for Easter.