Politie Gelderland-Zuid

Verdachte overvallen Steenbokstraat nog in hechtenis

Nijmegen 22-03-2005 - (09)

Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die donderdag 10 maart aangehouden is heeft bekend dat hij de overvallen in Steenbokstraat en de Sint Jacobslaan heeft gepleegd.

De 30-jarige man werd aangehouden na een overval op een winkel in de Steenbokstraat op donderdag 10 maart rond 10.10 uur. Bij een onmiddellijk ingesteld buurtonderzoek trof de politie hem fietsend aan over de St. Annastraat. Hij beantwoordde gedeeltelijk aan het signalement dat door de 62-jarige medewerkster van de overvallen winkel was gegeven. Vlak daarvoor had een man haar onder bedreiging van een steekvoorwerp gedwongen geld te geven.

Maandag 7 maart werd in de Steenbokstraat de eerste overval op een winkel gepleegd. Toen werd een 18-jarige medewerkster bedreigd met vermoedelijk een stuk gereedschap, waardoor zij gedwongen werd geld uit de kassa af te geven.

Woensdagmiddag 9 maart vonden kort na elkaar twee overvallen op winkels in dezelfde buurt plaats. Eerst in de St. Jacobslaan, waarbij een vrouwelijke medewerkster werd bedreigd. Zij riep om hulp waarop de dader de winkel verliet. Vlak daarna nog op een winkel in de Steenbokstraat. Bij de laatste wist de winkelier de man uit de winkel te jagen.

Omdat de winkeliers in de buurt van de Sint Jacobslaan en de Steenbokstraat ongerust waren over de overvallen is de politie meer dan gewoonlijk aanwezig met het mountainbiketeam en met opvallende surveillanceautos. De winkeliers die overvallen zijn, zijn door de politie over de stand van zaken van het onderzoek geïnformeerd.