Gemeente Hulst


Persbericht - 07.03.2005

Praten over water

De gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen hebben samen met het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen het initiatief genomen tot het opstellen van een waterplan. Tezamen noemen we deze partijen de waterpartners. Bij het stedelijk waterplan is ook de provincie Zeeland betrokken. De waterpartners willen met het waterplan één gezamenlijke visie ontwikkelen op het water in Zeeuws-Vlaanderen: grondwater, oppervlaktewater, afvalwater. De visie moet uiteindelijk leiden tot afspraken over maatregelen en kosten voor duurzaam water in Zeeuws-Vlaanderen.

In het waterplan wordt aandacht besteed aan bijna alles dat met water te maken heeft: wateroverlast, de kwaliteit van het water, de flora en fauna in en rond het water, beleving en recreatie op en rond het water, verbetering van de riolering e.d.
Het waterplan beperkt zich tot het water in de kernen, maar besteedt uiteraard wel aandacht aan de relaties die er zijn met het omringende landelijke gebied.

Meedenken over het waterplan mogelijk
De waterpartners nodigen belangenorganisaties en verenigingen die willen meedenken over het water, uit om deel te nemen in de klankbordgroep bijeenkomsten. In elk van de 3 gemeenten wordt een dergelijke bijeenkomst georganiseerd. In de gemeente Hulst vindt de bijeenkomst plaats op dinsdag 22 maart 2005 in de raadzaal van het stadhuis, gelegen aan de Grote Markt 21 te Hulst. Deze vangt aan om 19.30 uur. Inmiddels zijn hiervoor de uitnodigingen aan de diverse organisaties/verenigingen verstuurd. Indien een organisatie/vereniging toevallig geen uitnodiging heeft ontvangen, dan wordt deze hierbij alsnog uitgenodigd om met 1 of 2 personen aanwezig te zijn.

Als een organisatie/vereniging belangstelling heeft om deel te nemen in de klankbordgroep, kan men tot 15 maart 2005 contact opnemen met dhr. J. Raanhuis bereikbaar op tel. 0114-389231 of via hrs@gemeentehulst.nl

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl