Waterschap Regge en Dinkel

10-03-2005 13:18

Persbericht wateractieprogramma
10-03-2005

De provincie Overijssel en de Overijsselse waterschappen ondertekenen op 22 maart het Wateractieprogramma 2005: afspraken over waterbeheer in de provincie Overijssel. Met het wateractieprogramma wordt de samenwerkingsrelatie tussen provincie en waterschappen vorm gegeven. De ondertekening wordt omlijst door een themabijeenkomst over één van de onderwerpen uit het wateractieprogramma, waarin die samenwerking centraal staat: Samenwerking in de afvalwaterketen.

Voor de bijeenkomst op 22 maart (14.00 - 18.00 uur) in De Zon te Ommen zijn uitgenodigd: gedeputeerde en provinciale staten van de provincie Overijssel, algemene besturen van de Overijsselse waterschappen en colleges van burgemeester en wethouders uit Overijssel. Omdat de Verenigde Naties 22 maart hebben uitgeroepen tot Wereldwaterdag wordt het wateractieprogramma op deze dag ondertekend.

Wateractieprogramma

Onder leiding van gedeputeerde Piet Jansen tekenen de provincie Overijssel en de Overijsselse waterschappen het wateractieprogramma 2005. Hiermee geven de partijen aan welke concrete acties zij dit jaar uitvoeren om de wateropgaven te realiseren. Samenwerking tussen de provincie en de Overijsselse waterbeheerders wordt hiermee tastbaar gemaakt. De vier centrale themas waarover afspraken worden gemaakt zijn: veiligheid en leefbaarheid, schoon water, genieten van water en samenwerken in het waterbeheer.
Themabijeenkomst Samenwerking in de afvalwaterketen

Voorafgaand aan de ondertekening van het wateractieprogramma wordt in een themabijeenkomst speciale aandacht besteed aan één onderwerp uit het wateractieprogramma: optimalisatie van de afvalwaterketen.

Watergraaf van het waterschap Regge en Dinkel, Annelies Verstand, ontvangt namens alle partners de volgende sprekers: staatssecretaris Pieter van Geel, gedeputeerde Piet Jansen, voorzitter van de Unie van waterschappen / dijkgraaf Sybe Schaap en lid van de Stuurgroep Waterketen Gelderland / dijkgraaf Henk van Brink. Na korte inleidingen door de sprekers volgt een forumdiscussie over samenwerking in de afvalwaterketen.

Het waterschap Regge en Dinkel is dit jaar trekker van het wateractieprogramma. Betrokken partijen zijn:

· Provincie Overijssel

· Waterschap Groot Salland

· Waterschap Reest en Wieden

· Waterschap Regge en Dinkel

· Waterschap Rijn en IJssel

· Waterschap Velt en Vecht