Gemeente Leeuwarden

Kinderraad Kinderraad

Tweede stadsgesprek met en over jongeren

Bron: Gemeente Leeuwarden (10-03-2005) Op dinsdag 22 maart organiseert de gemeente Leeuwarden een stadsgesprek. Tijdens dit tweede stadsgesprek staan jongeren centraal. Iedereen die mee wil praten is vanaf 20.00 uur van harte welkom in Theater Romein.
Doel van het stadsgesprek is alle verschillende culturen die in Leeuwarden wonen nader tot elkaar brengen met respect voor elkaars achtergrond, gedachten en overtuigingen. Aangezien de jeugd de toekomst heeft is de mening van de jongeren hierover heel belangrijk.

Onderwerpen
Onderwerpen die tijdens het stadsgesprek in de vorm van stellingen aan de orde komen zijn: hebben jongeren voldoende kansen op onderwijs en werk, waar moet je heen als het niet goed met je gaat (zowel jongeren als hun ouders) en is er genoeg ruimte voor jongeren in onze stad. Tevens wordt verder ingegaan op wie met betrekking tot de stellingen waar verantwoordelijk voor is. Het resultaat van deze avond telt! Voor zover mogelijk neemt de gemeente Leeuwarden daarom de uitkomsten mee in haar beleid.

Reageer alvast op de stellingen!
Om de avond gestructureerd te laten verlopen zijn vier stellingen geformuleerd die aan de orde komen. Op deze stellingen kan vooraf al gereageerd worden via deze website. Klik hiervoor op het onderdeel forum.