Gemeente Schermer



Discussieavond sportclubs Schermer verplaatst naar Grote Kerk in Schermerhorn

De discussieavond over de toekomst van de sportverenigingen in Schermer wordt gehouden in de Grote Kerk in Schermerhorn. Dat heeft het college van B&W besloten nadat afgelopen week duidelijk werd dat de belangstelling voor de bijeenkomst waarschijnlijk heel groot zal zijn. De discussieavond wordt gehouden op dinsdag 22 maart om 20.00 uur.

Aanvankelijk was het de bedoeling de bijeenkomst te houden in het Schermer Wapen in Stompetoren. De afgelopen week hebben de besturen van de sportverenigingen in Schermer hun leden en belanghebbenden opgeroepen massaal gehoor te geven aan de uitnodiging van het college om de avond bij te wonen. Op voorhand was daardoor duidelijk dat de zaal in Stompetoren te klein zou zijn. In de Grote Kerk in Schermerhorn is wel voldoende ruimte voor alle belangstellenden.

De avond wordt geleid door oud-wethouder Sportzaken Jan Mesu van de gemeente Bergen. Voor de pauze presenteert wethouder Bob Kiel van Schermer het rapport `Toekomstperspectief sportverenigingen in de gemeente Schermer'. Vervolgens krijgen de sportclubs de gelegenheid hun visie op het rapport te geven.

Na de pauze geven de vijf vertegenwoordigers van de politieke partijen in Schermer hun mening over het rapport en de door het college geschetste scenario's. Vervolgens krijgen de belangstellenden de gelegenheid om met de gemeenteraadsleden in discussie te gaan.

Het rapport wordt op dinsdag 26 april in de commissie Samenleving behandeld. Vervolgens zal de gemeenteraad op dinsdag 24 mei een besluit nemen over de toekomst van de sportverenigingen.