Gemeente Roermond

'Sport in de Breedte' Roermonds sportevenement in de Kemp

Op 22 maart wordt om 10.00 uur bij wijkcentrum 't Trefpunt in de Javastraat te Roermond het officiële startsein gegeven voor een sportevenement in de wijk De Kemp/Kitskensberg/Heide. Het evenement heet 'Sport in de Breedte'. Deze naam is bedacht door leerlingen van groep 7
en 8 van basisschool 't Mozaïek. Sport in de Breedte wordt georganiseerd door het Steunpunt Sportservice Roermond in samenwerking met de Brede School in De Kemp/Kitskensberg/ Heide.

Met 'Sport in de Breedte' wil de Brede School kinderen stimuleren actief met sport bezig te zijn en hen tegelijkertijd kennis te laten maken met diverse Roermondse sportclubs. Het evenement sluit aan bij de Nationale Sportweek. In heel Nederland worden dan allerlei sportactiviteiten georganiseerd met als doel sport extra onder de aandacht te brengen.

Bij alle activiteiten (zie voor het programma de bijlage) zijn ouders en andere belangstellenden van harte welkom. Bij de activiteiten in het wijkhuis is een speciale hoek ingericht waar bezoekers iets kunnen drinken en informatie kunnen krijgen over sporten en over sportclubs in Roermond.