Bouwend Nederland


Gesprek over hervatting CAO-overleg

Op uitnodiging van de werkgevers zal vandaag 'op technisch niveau' een gesprek plaatsvinden over mogelijkheden om het overleg over een nieuwe CAO voor medewerkers in bouwbedrijven te hervatten.

Een eerste stap is een inventarisatie van de verschillende onderhandelingsthema's waarover op constructieve wijze gesproken kan worden. Eén ervan is het dossier 'vroegpensioen'. Over dit onderwerp zijn afgelopen weken allerlei berekeningen gemaakt, nadat eerder dit jaar kwam vast te staan dat inschattingen van werkgevers- en werknemerskant over te verwachten kostenontwikkelingen sterk uiteenlopen. Vanwege de complexiteit van deze materie zijn nog niet alle noodzakelijke berekeningen afgerond.

Eén van de gespreksonderwerpen van vandaag zal zijn op welke wijze en wanneer hervatting van het CAO-overleg kan plaatsvinden.

Anders dan eerder is gesuggereerd, hechten de werkgevers in de bouw aan de totstandkoming van een nieuwe CAO. Wel moeten vorm en inhoud daarvan tegemoet komen aan de eisen die de bedrijfstak stelt in het licht van veranderende (markt)omstandigheden.

dinsdag 22 maart 2005; Bouwend Nederland