Leefbaar Utrecht

Persbericht
22 maart

Leefbaar Utrecht respecteert uitslag referendum koopzondagen

De gemeenteraadsfractie van Leefbaar Utrecht zal de uitslag van een raadplegend referendum over de uitbreiding van het aantal koopzondagen in Utrecht als een bindende uitspraak beschouwen. Het opkomstpercentage van de Utrechtse bevolking is hierbij voor Leefbaar Utrecht niet van belang, want de meerderheid beslist en wie thuis blijft acht het onderwerp blijkbaar niet van belang.

Overigens is de grootst mogelijke meerderheid van de fractie tegen de uitbreiding van het aantal koopzondagen. Desondanks zal de fractie de uitslag van het referendum volgen, ook wanneer een meerderheid van de stemmers aangeeft voorstander te zijn van de uitbreiding van het aantal koopzondagen. Leefbaar Utrecht ziet het referendum als een uitstekend middel om de inwoners van Utrecht te betrekken bij de gemeentelijke besluitvorming, zeker bij onderwerpen die iedereen aangaan.

Het referendum over het al dan niet uitbreiden van de koopzondagen zal gehouden worden op 1 juni 2005, tegelijk met het referendum over de Europese grondwet.