Ingezonden persbericht


Marktplaats.nl behaalt record van 93.000 advertenties per dag

Iedere seconde wordt er meer dan één nieuwe advertentie aan de site toegevoegd

Emmeloord, 22 maart 2005 - Marktplaats.nl (www.marktplaats.nl) maakt bekend dat zij afgelopen weekend een record heeft behaald van 93.000 nieuwe advertenties die dagelijks aan de site worden toegevoegd. Dit komt neer op meer dan één nieuwe advertentie per seconde.

Momenteel telt Marktplaats op ieder willekeurig moment meer dan 1,5 miljoen advertenties op haar site, waarmee zij de grootste koop-en verkoopsite van Nederland is. In principe blijven aangeboden objecten niet langer dan 28 dagen op de site staan. Als een object na 28 dagen nog niet verkocht is, dan krijgt de verkoper de kans deze periode eenmalig gratis met nogmaals 28 dagen te verlengen. Elke advertentie blijft daardoor niet langer dan 56 dagen op de site staan.

"Door deze zogeheten 'advertentieperiode' te handhaven, zorgen we ervoor dat er geen verouderde objecten op de site blijven staan", aldus Oscar Diele, Algemeen Directeur van Marktplaats.nl. "Het enorme aantal advertenties op Marktplaats.nl blijft hierdoor zo actueel mogelijk. Dit record van 93.000 advertenties per dag laat zien dat Marktplaats.nl aan populariteit blijft toenemen."

De populariteit van Marktplaats.nl past geheel in de algemene trend van het groeiende aantal consumenten dat online winkelt. Dit blijkt uit het onderzoek naar online consumentenbestedingen van Blauw Research in samenwerking met brancheorganisatie Thuiswinkel.org dat ieder half jaar wordt uitgevoerd.

Uit bovenstaand onderzoek kwam onlangs naar voren dat de markt voor online verkopen nog steeds veel harder groeit dan de reguliere detailhandelsverkopen. Zo is het bedrag aan online verkopen afgelopen jaar met 35% gegroeid terwijl de reguliere detailhandel met slechts 2,1% groeide in 2004.

Over Marktplaats
Marktplaats, opgericht in 1999 en recent overgenomen door eBay, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op het online format voor rubrieksadvertenties. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de populairste websites op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Op elk willekeurig moment bevat Marktplaats 1 miljoen advertenties, waarmee een platform wordt gecreëerd waar kopers en verkopers elkaar kunnen ontmoeten om een breed scala aan objecten te verhandelen, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad.