Tiscali

TISCALI WINT KORT GEDING CHELLO

Utrecht, 22 maart 2005 Tiscali is vanmiddag in het gelijk gesteld in het kort geding dat door Chello is aangespannen. Volgens Chello was de reclamecampagne Tiscali heeft nu wel een héééééél goede deal misleidend. De campagne betreft het nieuwste ADSL-product met een snelheid van 4MB, Tiscali ADSL Special met Telefonie, voor EUR 29,95 per maand. Abonnees kunnen met het abonnement snel internetten, gratis en onbeperkt in Nederland bellen* en voordelig internationaal en mobiel bellen via het internet.

Volgens Chello zou Tiscali de abonnee er onvoldoende op wijzen dat er boven op het abonnement van EUR 29,95 per maand standaard EUR 9,95 in rekening wordt gebracht. Er wordt echter geen EUR 9,95 extra per maand in rekening gebracht door Tiscali! De aanbieding van Tiscali betreft namelijk een volledig product met snel internet en telefonie voor EUR 29,95. Er zijn hieraan geen andere maandelijkse kosten verbonden.

De abonnee heeft de keuze om zijn KPN telefonieabonnement op te zeggen. Alleen in dat geval wordt er EUR 9,95 aan kosten doorberekend aan de klant, zijnde de kosten die Tiscali aan KPN moet betalen voor het gebruik van het laatste stukje netwerk. Ook dan is de abonnee nog altijd EUR 8,21 goedkoper uit dan in het geval het KPN-abonnement wordt aangehouden. Dit wordt duidelijk vermeld op de productpagina s op de website van Tiscali (http://www.tiscali.nl).


* met uitzondering van betaalde servicenummers en op basis van een Fair Use Policy

Over Tiscali
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), the Internet Communication Company . Tiscali biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik, innovatieve communicatiediensten en content. Op 31 december 2004 had Tiscali 7,4 miljoen actieve gebruikers waarvan 1.652 met een ADSL-abonnement. Dit aantal blijft groeien. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com. De Nederlandse website van Tiscali is www.tiscali.nl

Meer informatie:
Van Kempen Public Relations & Public Affairs, telefoon (0)70 346 3760