Ingezonden persbericht


Tweede dag SGW Global-e onder een stralende zon succesvol afgesloten

Zondag 20 maart vond de tweede wedstrijd dag van de samengestelde wedstrijd SGW Global-e 't Zand plaats op en rond het recreatiegebied 't Zand bij Alphen onder een stralend blauwe hemel met een heerlijk voorjaars zonnetje. Traditie getrouw komen op de tweede wedstrijddag alle rubrieken pony's en de B (=beginners) paarden aan de start. De dag begon met de ponyruiters in de terreinrit. Een terreinrit is een kennismaking met de samengestelde wedstrijd sport. Zij moeten eerst een eenvoudig springparcours springen alvorens zij een aangepaste cross country gaan rijden. In de cross country komen zij 17 vaste hindernissen tegen die zij mogen springen, maar als dit niet lukt, mag altijd het makkelijke alternatief genomen worden. Voor veel pony's en hun berijders was het afgelopen zondag een spannende dag. Vaak vertrokken de pony's vol energie om er bij de eerste of tweede hindernis achter te komen dat hun 'collega's' achterbleven op het wedstrijdterrein. Waardoor zij liever rechtsomkeert maakten dan verder te gaan. Maar gelukkig was het doorzettingsvermogen van de ruiters zo groot dat zij - al dan niet geholpen door familie of omstanders - de finish bereikten. Waarmee ze weer een hele ervaring rijker waren. De dag werd voor de 'terreinritters' afgesloten met een dressuurproef. De terreinrit kent geen eerste, tweede enz prijs. Alle ruiters worden beloond voor hun prestatie middels een attentie en een stalplaatje. Een paar jonge ruitertjes hadden pech, zoals Kim Oomen die met haar pony Twinty niet 'rond' kwam in het springparcours en daarom niet mocht starten in de cross country. Terwijl Twinty volgens vader Arno altijd beter in het bos springt. Het leverde Kim Oomen wel de pech prijs van de dag op.

Daarna startten alle rubrieken pony's. De rubriek Z kende een zwaar Belgisch deelnemers veld; van de 11 kwamen 5 ruiters uit België. De rubriek Z werd gewonnen door Vera Roozen uit Hilvarenbeek. Ellemieke Wes uit Ambt-Delden won de rubriek M en Iris Verreyt uit Leunen won de rubriek L. Linda Govers uit Galder was in deze rubriek de beste regio ruiter met haar derde plaats. De B rubriek pony's was verdeeld over 2 ringen. In ring 1 werd Ilona Chrisianen uit Sprundel eerste en eindigde als beste streek ruiter, Lidewey Voeten uit Baarle Nassau op de 8e plaats. In ring 2 won Melissa Gerrets uit Maasland. De zusjes Sanne en Hilde Geerts hadden van pony 'geruild'. Sanne reed met Highness van Hilde en eindigde op een mooie 5e plaats en Hilde eindigde met de ervaren Ashley op de 15e plaats onder het toeziend oog van vader Gust, de wedstrijdleider van SGW Global-e. Alle eerste prijs winnaars van de pony rubrieken gingen met een mooie pony deken naar huis, gesponsord door Caprilli Vastgoed, Interpolis en het Drunens Ruiterhuis. Er waren veel aanmeldingen voor de B rubrieken paarden. Met aardig veel publiek startten dan ook drie volle ringen. Susan Oomen met Limit was de enige ruiter van de organiserende vereniging PSV Trouwe Kameraden. Susan had grote pech doordat de ruiter die voor haar gestart was niet weg kwam bij de eerste hindernis. Hierdoor kwam Susan ook in de problemen en werd zij uiteindelijk uitgesloten in de cross. Susan heeft tijdens haar pony jaren enthousiast gecrost en haar 'hart' ligt dan ook bij deze tak van ruitersport. Met het paard Limit van de familie Klerx traint zij dan ook hard. Een opvallende deelnemer is Gerrit Olieslagers uit Alphen die op op zijn eigen grond een cross country kon rijden. Met zijn paard Nelson behaalde hij dan ook een mooie 9e plaats.

Na afloop kon de organisatie elkaar een hand geven. Iedereen was zonder kleerscheuren gefinisht. Het weer had zich van de goede kant laten zien en deelnemers, sponsors en bezoekers waren zeer enthousiast. De heren parcours bouwers hadden zich ook dit jaar weer overtroffen door het bouwen van een prachtige cross country. Die streng maar rechtvaardig was met een paar pittige uitdagingen voor de ruiters. Het recreatiegebied 't Zand heeft wederom bewezen bij uitstek geschikt te zijn voor de samengestelde wedstrijd sport. Terwijl elders in Nederland de bodemgesteldheid na een onverwacht late strenge vorstperiode slecht was, bleek de bodem van 't Zand perfect te zijn. Dankzij een strakke ervaren organisatie verliep alles op tijd en zonder problemen.

Met vriendelijke groet,
M. Brouwer
SGW Global-e
tel. 0161-492070


---- --